Tarih: 30.06.2022 14:20

İNCE: MİLLETİN EKMEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Facebook Twitter Linked-in

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyaret için geldiği İzmir’de açıklamalarda bulundu. Açıklamasında iktidara da muhalefete de yüklenen İnce, “Biz bu kuşatılmışlık, bu kutuplaşma arasında siyah ve beyaz değiliz. Doğru gördüğümüze doğru diyeceğiz. Yanlış gördüğümüze yanlış diyeceğiz. Memleket Partisi’nin tavrı budur. Türkiye’nin belirleyici gücü olacaktır Memleket Partisi” dedi.
‘KARŞILIĞINDA NE ALDIK?’
İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya kabulüyle ilgili süreci değerlendirerek konuşmasına başlayan İnce, geçmişte Yunanistan’ın NATO’nun askeri kanadından ayrıldığını hatırlattı, “O yıllardaki darbeci Kenan Evren bunun karşılığında hiçbir şey almadan Yunanistan’ın tekrar NATO’ya geri dönüşünün önünü açtı. Bugün de İsveç ve Finlandiya ile ilgili bir tartışma yaşıyoruz. Onların NATO’ya girişleriyle ilgili. Bir ay önce Erdoğan, “Ben başta olduğum sürece bu iki ülke NATO’ya giremez” demişti. Bugün anlıyoruz ki yeşil ışık yakılmış. Bu iş gerçekleşecek. Şimdi sorularımız var. Muhalefetten de tık yok nedense. Burada konuşmayacaksa muhalefet nerede konuşacak. Sorularımız net! Karşılığında ne aldık? Bir ay önce kabadayılık yapıp bugün niye pes ettiniz. Yoksa seçimler yaklaştı diye üç, beş kuruşa tamah mı ettiniz? Ne yaptınız?” dedi.
‘VERDİK YETKİYİ BULDUK BELAMIZI’
İktidarın “ders almamak” gibi bir huyunun olduğunu, ders almadığını ifade eden İnce, “2022 yılından beri 20 yıldır Marmaris yanıyor. Yangın çıkmayan yıl yok. Geçen yıl orada tüm köyleri gezdim. Yangınların etkisini daha yeni atmıştık üstümüzden. Bu sene yine yanıyor. 5-6 gün yanıyor. Yine seyrediyoruz. Derelerimize siyanür dökülüyor. Seyrediyor hükümet. 2018’de yarıştığımız günlerde dolar 4,60’dı. 16,17,18 geziyor şimdi. ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ demişti. Verdik yetkiyi bulduk belamızı” diye konuştu.
‘BU İKTİDAR DA BU MUHALEFET DE GİTMELİ’
İktidarın ve muhalefetin “mutlaka” gitmesi gerektiğini ifade eden İnce, “Güçlendirmiş parlamenter sistem diye millete yalan söylüyorlar. Güçlendirilmiş üye olmadan güçlendirilmiş parlamenter sistem olmaz. Üyeye yetki vermeden, milletvekilini güçlendirmeden parlamenter sistem güçlenmez” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milletvekillerinin hepsini genel başkanlar seçecek. Sonra da güçlendirilmiş parlamenter sistem diyeceksiniz. Geçin bu işleri. Siz güçlendirilmiş genel başkanlarsınız. Gelin örnek alın Memleket Partisi’ni. Cumhurbaşkanı adayını kim seçecek? Üyeler seçecek. Genel başkanı kim seçiyor? Üyeler seçiyor. Kendine güvenen biri varsa çıkar aday olur. Bu kadar basit. Üyeyi güçlendirmeden, meclisi güçlendirmeden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olmaz. 20 yıldır bir palavrayı dinledik. Yeni bir palavraya ihtiyaç yok. Türkiye’nin üçüncü bir yola ihtiyacı var. “
'TIPIŞ TIPIŞ OY VERİLECEK BİR ADAY ARIYORLAR'
“Erdoğan’dan kurtulacağız. Kurtulmalıyız, hiç itirazım yok. Tarımı kim bitirdi? Ekonomiyi 13 sene kim yönetti? Ali Babacan yönetmedi mi? Suriyeliler Davutoğlu’nun döneminde gelmedi mi Türkiye’ye? Bunların sorumlulukları yok mu? Bunlarla mı kurtaracağız şimdi? Ekonominin bu hale gelmesinde Ali Babacan’ın payı yok mu?” diyen İnce şöyle devam etti:
“Kapatılırken altında imzaları yok mu bu arkadaşların? Türkiye’nin yeni bir duruşa ihtiyacı var. Biz bu duruşu gösterdiğimiz için bize operasyon çekiyorlar işte. Çünkü “tıpış tıpış oy verilecek” bir aday arıyorlar. 2014’de tıpış tıpış oy vereceksiniz dedi ya, öyle bir aday arıyorlar. Öyle bir adayı aday yaptıkları gün Memleket Partisi zirve yapacak bunu biliyorlar. Atatürkçülerin partisi Memleket Partisi.”
‘11 AY BİLE DAYANAMAZSINIZ’
İnce, "Bir aday bulacaklar onu 6 parti başkanı yönetecekmiş. Libya tezkeresine İYİ Parti 'evet', CHP 'hayır' oyu verdi. Atatürk'ün partisine bu tezkereye 'hayır' oyu vermek yakışmadı. Mavi Vatan'a karşı mısınız siz? Bu 6'lı masa adayını seçtirmiş olsaydı bu tezkereye Cumhurbaşkanı ne diyecekti? Siz daha bu konuda anlaşamamışsınız. Dağılırsınız siz, Erdoğan'ı yenseniz ne olacak? Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız” diye konuştu.
'NEDEN CHP VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI RANDEVU VERMEDİ DİYE SORMUYORSUNUZ?'
Tüm siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdığını, İYİ Parti ve CHP Genel Başkanları’nın randevu vermediğini söyleyen İnce, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine dair yazılanlara tepki göstererek şunları söyledi:
“19 partiye mektup yazmışım, MHP’de bunlardan birisi. Gel görüşelim demiş nezaket göstermiş. Dosyayı verdim. MHP ile niye görüştün diyenler; CHP Genel Başkanı, İYİ Parti Genel Başkanı siz niye randevu vermediniz? Ekmek sizin için önemli değil mi diye sormaları lazım? Bahçeli’yle neden görüştün diye soru soracağınıza CHP ve İYİ Parti neden randevu vermedi? Sen 4 sene önce cumhurbaşkanı adayıydın. Konuşmak istediğin konu ekmek, gıda, su, hayat pahalılığı. Bunu sorgulamaları lazım. Yarın Erdoğan gel randevu veriyorum derse gitmeyecek miyim? Bal gibi de gideceğim. Ben milletin ekmeğini düşünüyorum. “




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —