“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”
Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’de görülen “diploma davası” üçüncü duruşması, ABD’den Fransa’ya altı ülke konsolosluk temsilcilerinin katılımıyla uluslararası ilgiye sahne oldu. Salon siyasi ve diplomatik takipçilerle doldu.
Ekrem İmamoğlu’nun “diploma davası” olarak bilinen yargılamasında üçüncü duruşma bugün Silivri’de görülüyor. 23 Mart’tan bu yana Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava, siyasi atmosferin en sıcak başlıklarından biri olmaya devam ediyor. Mahkeme, 20 Ekim’deki ikinci celsede duruşmayı bugüne ertelemişti.
Silivri’deki duruşma, yalnızca Türkiye’de değil uluslararası kamuoyunda da dikkat çekti. Duruşmayı yerinde takip eden gazeteci Fatoş Erdoğan, salonda altı farklı ülkenin konsolosluk temsilcilerinin bulunduğunu duyurdu. ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç ve Çekya’nın konsolosluklarının duruşmayı bizzat takip ettiği belirtildi.
Gazeteci Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uluslararası katılımın boyutuna dikkat çekerek, konsoloslukların davayı yakından izlediğini aktardı. Diplomatik temsilcilerin varlığı, duruşmanın sadece siyasi değil, aynı zamanda uluslararası takip açısından da kritik bir önem taşıdığı yorumlarına yol açtı.
Salonda yalnızca diplomatik heyetler değil, geniş bir siyasi katılım da vardı. CHP PM üyesi Aylin Nazlıaka, Bahadır Erdem, CHP Milletvekili Ali Gökçek, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu, annesi Havva İmamoğlu, Dilek Kaya İmamoğlu, oğulları Selim İmamoğlu, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, ilçe başkanları, İBB ve ilçe belediyelerinden çok sayıda meclis üyesi, İYİ Parti Milletvekili Lütfi Türkkan ve yüzlerce avukat duruşmayı takip edenler arasındaydı.
Duruşma salonunun ağzına kadar dolduğu, yer bulmanın neredeyse imkânsız hâle geldiği aktarıldı. Yoğunluk, hem siyasi hem diplomatik hem de toplumsal ilginin büyüklüğünü ortaya koydu.
Davaya ilişkin süreç devam ederken, uluslararası temsilcilerin duruşmada yer alması Türkiye’deki yargı süreçlerinin dış gözlemciler tarafından da yakından izlendiğini bir kez daha ortaya koydu.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
Yükleniyor
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu




