İMAMOĞLU'NDAN BALIKESİR DÖNÜŞÜM KONGRESİ MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde konuştu.

GÜNDEM 1.06.2024 12:15:00 0
İMAMOĞLU

İstanbul Planlama Ajansı ile sadece İstanbul'a değil İstanbul dışındaki birçok belediyeye de katkı sunduklarını ifade eden İmamoğlu, "Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı'yla birbirine benzetilen bu yapı bize önümüzü gösteren bir yolculuk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin Planlı Kent Örnekleri oturumuna video mesajla katıldı. İmamoğlu, mesajında "Dönüşüm kelimesi çok önemli bir kelime, çok kuvvetli bir tabir. Aslında milletimiz çok yönlü bir dönüşüm talimatını bize verdi. Bizden beklentisi çok büyük. Bu şehirlerimizden kırsala, köylerimizden en farklı noktasına kadar memleketimizin seçmen duygusu ve takdiriyle bir dönüşüm talebi var. Bunun üzerinde çok çalışıyoruz" dedi.
"31 MART SEÇİMLERİYLE İSPATLAMIŞ OLDUK"
Dönüşüm vurgusu üzerinden sözlerini sürdüren İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Dönüşüm denince yönetimde dönüşüm, sosyal hakların dağıtımında dönüşüm, şehirde sosyal adaleti ve sosyal demokrasiyi en üst seviyede yakalamanın ve uygulamanın yöntemlerinden dönüşüm. Tabii ki kentsel dönüşüm, depremle mücadele noktasında. Özellikle iklimle ilgili değişikliklerin hayatımıza bir iklim krizi şeklinde yansımaması adına atılacak, sürdürülebilirlik adımlarındaki dönüşüm. Bütün bunlar yeni nesil siyasetin ve yeni nesil belediyecilik anlayışının da temel başlıkları. Bu konuda yoğun çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Biz özellikle halkçı ve icraatçı bir belediyeciliği en adil şekliyle, en kapsayıcı şekliyle insanlarımızın güncel sorunlarını çözerken orta ve uzun vadeli sorunlarına da çözüm oluşturan başlıklarını sıralayıp konunun bütün paydaşlarıyla tartışılmasını sağlayıcı mekanizmalar kurmak en önemli çabamız oldu. Son 5 yılda İstanbul'da ortaya koyduğumuz İstanbul modeliyle aslında çok değerli adımlar attığımızı ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Zira halkımızın 31 Mart seçimleriyle bize vermiş olduğu teveccüh ya da takdir ya da oylarıyla bunu ispatlamış olduk.
"KENTLERİN YÜZYILINDA YAŞIYORUZ"
Önümüzdeki 5 yılı daha etkin hale getirmek istiyoruz. Tam da bu kapsamda Balıkesir'de ortaya koyulan bu değerli toplantıda sadece Balıkesir için değil, bütün kentlerimiz için çok önemli başlıkların ortaya çıkacağını da görebiliyoruz. Kentlerin yüzyılında yaşıyoruz. Türkiye'de artık şehirler hayatın can damarı. Yüzde 80'lerin üstünde bir çoğunlukta insanlar şehirlerde yaşıyor. Dolayısıyla her yönlü değişimin ve dönüşümün başarıya ulaşması gereken yerler de kentlerimiz. Bu kapsamda hem başlıklara çıkartmak ve bunları teker teker analizini yaparak çözümler bulma sorumluluğunda bize çok sağlam bir kurumsal yapı ihtiyacı söz konusu. Bu konuda özellikle son 5 yıl içerisinde İstanbul'da faaliyete geçirdiğimiz İstanbul Planlama Ajansı tam da bu yönüyle çok etkili bir kurum haline geldi. İstanbul Planlama Ajansı veriyi toplayan, veriyi analiz eden, insanların taleplerinin tamamen teknik ve bilimsel bilgiyle tetkik eden sonra da çözümleri oluşturan, çözümleri de paydaşlarıyla birlikte tartışan en katılımcı modeliyle kent konseyinden, kurum içerisindeki bir kısım insiyatiflere ya da İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından meslek odalarına varıncaya kadar kurum ve kuruluşlarıyla en üst seviyede ilişkiyle çalışmaları da raporlayarak çözüm önerilerini oluşturuyorlar. Bu çözüm önerileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerimizden oluşan o koca ekosisteme altyapı oluşturuyor.
"ŞEHRİMİZİN YARINLARINI DÜŞÜNEREK ADIMLAR ATMA GAYRETİNDEYİZ"
İstanbul Planlama Ajansı ile sadece İstanbul'a değil İstanbul dışındaki birçok belediyeye de katkı sunduklarını ifade eden İmamoğlu, "Hatta artık görüyorum ki şehirlerimizin tamamı planlama ajanslarını kurarak kentlerinin bugününü değil yarınlarını düşünerek adımlar atma gayretinde. Bu ajansları kurma gayreti içerisinde. Bu yönüyle bir nevi geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı'yla birbirine benzetilen bu yapı bize önümüzü gösteren bir yolculuk..." dedi.
"BİRLİKTE MODELLER GELİŞTİRECEĞİZ"
Balıkesir ile İstanbul'un birbirine yakın kentler olduğunu da belirten İmamoğlu, iki kent arasındaki ortak konulara dikkati çekerek "Marmara Bölgesi Türkiye'nin üçte bir nüfusunun yaşadığı ama coğrafi olarak nerdeyse onda birine büyüklük olarak sahip bir bölge. Dolayısıyla yükü çok. Ekonominin büyük bir kısmı burada. Bu tabi lojistik olarak bir kısım tehditleri barındırmakta. Ama işte biz tam burada akılcı çözümlerle geleceği görerek, Türkiye genelinde de bir perspektif okuyarak çalışma modelini ve umuyorum yeni yapılanmasını çok yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz Marmara Belediyeler Birliği'nde de daha yukarıya taşıyarak iş birliğini oradaki bütün illerimizle çok güzel bir biçimde analiz edeceğiz, çalışacağız ve birlikte modeller geliştireceğiz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN YEREL YÖNETİMLERİ KUCAKLAYAN..."
Türkiye Belediyeler Birliği üzerinden sözlerini sürdüren İmamoğlu, "Türkiye Belediyeler Birliği'nin ne yazık ki geçmişte arzu etmediğimiz farklı görüşleri yok sayan anlayışın yerine Türkiye'deki bütün yerel yönetimleri kucaklayan, kapsayan bir anlayışla şehirlerin ve yerel diplomasinin, yerel demokrasinin en güçlü şekilde büyümesi ve yukarıya taşınmasıyla ilgili adımların nasıl atılacağına, büyük ulusal ve uluslararası çalışmalara hazır hale geleceğine inanıyorum. Türkiye Belediyeler Birliği'nde bu yeni dönem ile birlikte Türkiye'nin tüm belediyelerin gelişmesi ve iyi işler yapması, halkçı ve icraatçı kavramına, sosyal adaleti, sosyal destekleri en üst seviyede ne yazık ki Türkiye'mizin en büyük sorunu olan artık bir ekonomi krizine dönen, güncel yaşamla ilgili sorunlara destek olan modele kavuşması için de bu dönüşüm kavramı içerisinde çalışmalarını sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2