İMAMOĞLU'NDAN BALIKESİR DÖNÜŞÜM KONGRESİ MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde konuştu.

GÜNDEM 1.06.2024 12:15:00 0
İMAMOĞLU'NDAN BALIKESİR DÖNÜŞÜM KONGRESİ MESAJI

İstanbul Planlama Ajansı ile sadece İstanbul'a değil İstanbul dışındaki birçok belediyeye de katkı sunduklarını ifade eden İmamoğlu, "Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı'yla birbirine benzetilen bu yapı bize önümüzü gösteren bir yolculuk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin Planlı Kent Örnekleri oturumuna video mesajla katıldı. İmamoğlu, mesajında "Dönüşüm kelimesi çok önemli bir kelime, çok kuvvetli bir tabir. Aslında milletimiz çok yönlü bir dönüşüm talimatını bize verdi. Bizden beklentisi çok büyük. Bu şehirlerimizden kırsala, köylerimizden en farklı noktasına kadar memleketimizin seçmen duygusu ve takdiriyle bir dönüşüm talebi var. Bunun üzerinde çok çalışıyoruz" dedi.
"31 MART SEÇİMLERİYLE İSPATLAMIŞ OLDUK"
Dönüşüm vurgusu üzerinden sözlerini sürdüren İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Dönüşüm denince yönetimde dönüşüm, sosyal hakların dağıtımında dönüşüm, şehirde sosyal adaleti ve sosyal demokrasiyi en üst seviyede yakalamanın ve uygulamanın yöntemlerinden dönüşüm. Tabii ki kentsel dönüşüm, depremle mücadele noktasında. Özellikle iklimle ilgili değişikliklerin hayatımıza bir iklim krizi şeklinde yansımaması adına atılacak, sürdürülebilirlik adımlarındaki dönüşüm. Bütün bunlar yeni nesil siyasetin ve yeni nesil belediyecilik anlayışının da temel başlıkları. Bu konuda yoğun çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Biz özellikle halkçı ve icraatçı bir belediyeciliği en adil şekliyle, en kapsayıcı şekliyle insanlarımızın güncel sorunlarını çözerken orta ve uzun vadeli sorunlarına da çözüm oluşturan başlıklarını sıralayıp konunun bütün paydaşlarıyla tartışılmasını sağlayıcı mekanizmalar kurmak en önemli çabamız oldu. Son 5 yılda İstanbul'da ortaya koyduğumuz İstanbul modeliyle aslında çok değerli adımlar attığımızı ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Zira halkımızın 31 Mart seçimleriyle bize vermiş olduğu teveccüh ya da takdir ya da oylarıyla bunu ispatlamış olduk.
"KENTLERİN YÜZYILINDA YAŞIYORUZ"
Önümüzdeki 5 yılı daha etkin hale getirmek istiyoruz. Tam da bu kapsamda Balıkesir'de ortaya koyulan bu değerli toplantıda sadece Balıkesir için değil, bütün kentlerimiz için çok önemli başlıkların ortaya çıkacağını da görebiliyoruz. Kentlerin yüzyılında yaşıyoruz. Türkiye'de artık şehirler hayatın can damarı. Yüzde 80'lerin üstünde bir çoğunlukta insanlar şehirlerde yaşıyor. Dolayısıyla her yönlü değişimin ve dönüşümün başarıya ulaşması gereken yerler de kentlerimiz. Bu kapsamda hem başlıklara çıkartmak ve bunları teker teker analizini yaparak çözümler bulma sorumluluğunda bize çok sağlam bir kurumsal yapı ihtiyacı söz konusu. Bu konuda özellikle son 5 yıl içerisinde İstanbul'da faaliyete geçirdiğimiz İstanbul Planlama Ajansı tam da bu yönüyle çok etkili bir kurum haline geldi. İstanbul Planlama Ajansı veriyi toplayan, veriyi analiz eden, insanların taleplerinin tamamen teknik ve bilimsel bilgiyle tetkik eden sonra da çözümleri oluşturan, çözümleri de paydaşlarıyla birlikte tartışan en katılımcı modeliyle kent konseyinden, kurum içerisindeki bir kısım insiyatiflere ya da İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından meslek odalarına varıncaya kadar kurum ve kuruluşlarıyla en üst seviyede ilişkiyle çalışmaları da raporlayarak çözüm önerilerini oluşturuyorlar. Bu çözüm önerileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerimizden oluşan o koca ekosisteme altyapı oluşturuyor.
"ŞEHRİMİZİN YARINLARINI DÜŞÜNEREK ADIMLAR ATMA GAYRETİNDEYİZ"
İstanbul Planlama Ajansı ile sadece İstanbul'a değil İstanbul dışındaki birçok belediyeye de katkı sunduklarını ifade eden İmamoğlu, "Hatta artık görüyorum ki şehirlerimizin tamamı planlama ajanslarını kurarak kentlerinin bugününü değil yarınlarını düşünerek adımlar atma gayretinde. Bu ajansları kurma gayreti içerisinde. Bu yönüyle bir nevi geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı'yla birbirine benzetilen bu yapı bize önümüzü gösteren bir yolculuk..." dedi.
"BİRLİKTE MODELLER GELİŞTİRECEĞİZ"
Balıkesir ile İstanbul'un birbirine yakın kentler olduğunu da belirten İmamoğlu, iki kent arasındaki ortak konulara dikkati çekerek "Marmara Bölgesi Türkiye'nin üçte bir nüfusunun yaşadığı ama coğrafi olarak nerdeyse onda birine büyüklük olarak sahip bir bölge. Dolayısıyla yükü çok. Ekonominin büyük bir kısmı burada. Bu tabi lojistik olarak bir kısım tehditleri barındırmakta. Ama işte biz tam burada akılcı çözümlerle geleceği görerek, Türkiye genelinde de bir perspektif okuyarak çalışma modelini ve umuyorum yeni yapılanmasını çok yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz Marmara Belediyeler Birliği'nde de daha yukarıya taşıyarak iş birliğini oradaki bütün illerimizle çok güzel bir biçimde analiz edeceğiz, çalışacağız ve birlikte modeller geliştireceğiz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN YEREL YÖNETİMLERİ KUCAKLAYAN..."
Türkiye Belediyeler Birliği üzerinden sözlerini sürdüren İmamoğlu, "Türkiye Belediyeler Birliği'nin ne yazık ki geçmişte arzu etmediğimiz farklı görüşleri yok sayan anlayışın yerine Türkiye'deki bütün yerel yönetimleri kucaklayan, kapsayan bir anlayışla şehirlerin ve yerel diplomasinin, yerel demokrasinin en güçlü şekilde büyümesi ve yukarıya taşınmasıyla ilgili adımların nasıl atılacağına, büyük ulusal ve uluslararası çalışmalara hazır hale geleceğine inanıyorum. Türkiye Belediyeler Birliği'nde bu yeni dönem ile birlikte Türkiye'nin tüm belediyelerin gelişmesi ve iyi işler yapması, halkçı ve icraatçı kavramına, sosyal adaleti, sosyal destekleri en üst seviyede ne yazık ki Türkiye'mizin en büyük sorunu olan artık bir ekonomi krizine dönen, güncel yaşamla ilgili sorunlara destek olan modele kavuşması için de bu dönüşüm kavramı içerisinde çalışmalarını sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30

İlgili Haberler


SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI: MABEL MATİZ’İN “HA LEYLİM” ŞARKISINA ERİŞİM ENGELİ

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: ÜMİT DİKBAYIR’DAN AÇIKLAMA

AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...

SÜLEYMANCILAR İÇİN YILLAR ÖNCE YAPILAN “YENİ FETÖ” UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE

CHP’Lİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILIYOR

PAYAS VE ERZİN OSB’LERDE YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

HBB HAKİM PROJESİYLE İŞ GÜCÜ İHTİYACI VE MESLEK EĞİTİMİ BULUŞTU

ARINÇ’TAN SİSTEM VE PARTİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ: “KOLEKTİF AKILDAN ÇOK UZAKLAŞTIK”

MOTORİNDE VERGİ SIFIRLANDI AMA POMPA FİYATI YERİNDE KALDI

SÜLEYMANCILAR SORUŞTURMASINDA 49 GÖZALTI: 10 KİŞİ DAHA ARANIYOR

GÜNDEMAR ARAŞTIRMASI: YENİ PARTİ ÖNDE, AK PARTİ’DE 3,77 PUANLIK GERİLEME

121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI

EKREM İMAMOĞLU CHP’DEN İSTİFA ETTİ: “YENİ BİR YOL AÇIYORUZ”

TUGAY’IN AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİASI GÜNDEMDEYDİ: KAYNAKLAR “GEÇMEYECEK” DEDİ

ÇERÇEVE YASA SONRASI DEMİRTAŞ TARTIŞMASI: “YASA KAPSAMINDA”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇERÇEVE YASA AÇIKLAMASI: “HİBRİT BİR MODEL GELİŞTİRDİK”

ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU

KULİS: ERDOĞAN’DAN AKP’Lİ VEKİLLERE “CEMİL TUGAY” SORUSU

80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK

AKARYAKITA ÇİFTE ZAM: ZAM DALGASI SÜRÜYOR

ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ

DERVİŞOĞLU’NDAN “ÇERÇEVE YASA” TEPKİSİ: “BU BİR TESLİMİYET BELGESİDİR”

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

  • Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
2.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
3.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
4.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
5.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
9.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
10.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
12.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
13.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
14.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
17.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
18.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
Reklam