CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" davasının duruşması Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşma saat 15.00’te başladı. Cumhuriyet’ten Engin Deniz İpek’in haberine göre İmamoğlu’nun avukatlarından Nusret Yılmaz, “Beş celseden fazladır mütalaa bekliyoruz. Mütalaadan sonra beyanda bulunacağız” dedi. Yılmaz, bilirkişi incelemeleri tamamlanmasına rağmen savcılığın mütalaa konusunda adım atmamasının davayı gereksiz biçimde uzattığını söyledi. Savcı, dosyanın esas hakkında mütalaa için henüz hazır olmadığını belirtti. İhale dosyasında TÜRSAB yeterlilik belgesi ile bazı sözleşme evraklarının eksik olduğunu öne süren savcılık, ayrıca iddialarda adı geçen şirketle ilgili işlem yapılmadığını söyledi.
Eksikliklerin taraf teşkili açısından önemli olduğunu belirten savcılık, şirketlerdeki ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Savcılık, bu süreç tamamlandıktan sonra mütalaanın sunulacağını belirtti. Hakim, savcılığın iddianamede yer almayan delillerin mahkemece toplanması ve değerlendirilmesi yönündeki tahkikat talebini reddetti. Mahkeme, adil yargılanma hakkı ve makul süre gözetilerek yeniden esas hakkında mütalaa açıklanmasına yer olmadığını belirtti.
BERAAT KARARI VERİLDİ
Mahkeme, İmamoğlu’nun 6 sanıkla beraber yargılandığı davada, tüm sanıklar üzerlerine atılı suçlardan beraat etti.
2015'teki ihale dosyalarına ilişkin yürütülen dava yaklaşık 3.5 yıldır sürüyordu.
Kaynak: ANKA
10941,79%3,14
41,94% -0,14
48,79% -0,23
5570,66% -0,04
9439,52% -0,12