İMAMOĞLU: GAZZE’DEKİ SOYKIRIMA LAFLA DEĞİL, SAMİMİCE KARŞI ÇIKMA ZAMANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Gazze’ye yardım kolileri yola çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gazze’deki soykırıma lafla, hamasetle değil gerek anlamda, samimice karşı çıkma zamanıdır” dedi.

GÜNDEM 5.03.2024 18:36:00 0
İMAMOĞLU: GAZZE’DEKİ SOYKIRIMA LAFLA DEĞİL, SAMİMİCE KARŞI ÇIKMA ZAMANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin insani yardım çalışmaları kapsamında Gazze için hazırladığı yardım kolileri yola çıktı.Kızılay aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacak tırlarda gıda, hijyen malzemeleri gibi ürünler bulunuyor.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yardımların yola çıkış noktası olan İBB Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü Merkez Ambarları’na geldi.

İmamoğlu’nun buradaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Bombardımanların olağan hale gelip ne yazık ki haber değeri bile taşımadığı günleri yaşıyoruz. Bu insanlık dramının sıradanlaştırılmasına kayıtsız kalamayız, kalmadık. Hayatını kaybedenlere rahmen yaralılara acil şifa diliyorum. Gazze’de her dakika bir insanlık suçu işleniyor.
Filistin davası dünyada insan hakları mücadelesinin bayrağı oldu. Açık söyleyeyim, üzüldüğümüz bir şeyi ifade edeyim; böylesi bir süreçte Türkiye nerede? Nerede Türkiye’nin bu yöndeki yapabileceği hamleler? Uluslararası Adalet Divanı’na dava açan Güney Afrika’nın arkasında bir de diğer ülkeler gibi sıralandı. Çünkü ne yazık ki, bu yöndeki eksikliği kendi ülkesindeki sıkıntıları, süreci, yaşattıkları üzerinden ifade edeyim ki; yapabileceği bir hukuki süreç dünyada da karşılık bulamazdı. Ülkesinde eğer siz bu konuda davranmaz, ayrımcılık yapar ve eşitliğin, insanlığın eğer görevlerini üstlenemezseniz bu süreçlerde öne çıkamaz ve adımlar atamazsınız.

Şunu ifade edeyim; savaş ve yıkımlar sadece yeni savaş ve yıkımlara yol açar. O nedenle bizim hiçbir zaman vazgeçmediğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz şiarımız Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışı çok değerli bir ilkedir. Türkiye’de adalet, dünyada adalet; Türkiye’de eşitlik, dünyada eşitlik. Türkiye mazlum milletlerin tarih boyunca lideri olmuştur, olmak zorundadır. Bunun ülke içinde söylenen hamaset sözlerle de olması mümkün değildir. Güney Afrika sonuç alıcı diplomatik hamlelerle olabiliyor. Bu misyon halbuki hem tarihin bize yüklediği misyon hem de Atatürk’ün bize emanet ettiği misyondur. Kuruluş idealimizin misyonudur. Atatürk’ün bütün dünyaya yüz yıl önce haykırdığı tam da buydu. Mustafa Kemal 1922’de eğer Türkiye’nin giriştiği savaş yalnız kendisi için olsaydı daha çabuk biterdi. Türkiye’nin savunduğu dava, tüm mazlum halkların, tüm doğunun davasıdır demiştir. Biz de tam da Atatürk’ün bu yönüyle evlatlarıyız, onun mirasçılarıyız. Biz bu şiarla dünyaya bakıyoruz. Atatürk’ün mücadelesi tüm mazlum halkların mücadelesiydi.

Türkiye 20. yüzyılın başında dünya mazlumlarının özgürlük mücadelesinin en öndeki hattıydı. Gazze’deki soykırıma ikircikle değil, lafla, hamasetle değil gerek anlamda, samimice karşı çıkma zamanıdır. Biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.
İnsani yardımlara ilaveten savaş mağduru ailelerine ulaşamayan İstanbul’da üniversite eğitimlerini sürdüren 500’e yakın Filistinli öğrencinin burs almasını sağladık. 334 öğrenciye tek seferlik 7500 lira burs desteği verdik. Bunu eleştirenler oldu; vay efendim Türk öğrencilere versene diye. Biz zaten İstanbul’da 100 bin öğrencimize burs veriyoruz. Bu süreçte ne yapacaktık? Elbette savaş nedeniyle ailesiyle irtibatı kesilen gençlerimize en insani şekliyle yaklaşmak bizim sorumluluğumuzdur. Kaderine mi terk edecektik?"
 

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNDE İĞNEYLE KAZDIĞIMI ERDOĞAN KÜREKLE KAPATIYOR"

AVUKATLARDAN 'HUKUKA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

ÖZEL'İN DAVET ETTİĞİ KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY KARARI

İMAMOĞLU ’SON ÇIRPINIŞLARI’ DEDİ, 86 MİLYONA SESLENDİ…

ZAFER PARTİSİ YÖNETİCİSİNDEN 'ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİFİNDE BULUNDU' İDDİASI

NACİ GÖRÜR 'DEPREMİN ELİ KULAĞINDA' DİYEREK UYARDI…

EMNİYET'TEN 'GÖZALTINDAKİ KADINLARA ÇIPLAK ARAMA VE CİNSEL TACİZ' AÇIKLAMASI

TUNÇ SOYER 'KURULTAY' KARARINI AÇIKLADI: ADAY OLACAK MI?

EPDK DUYURDU: ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM!

SARAÇHANE EYLEMLERİNDE 299 KİŞİ HALEN TUTUKLU

AVUKATLAR 5 NİSAN’DA ANKARA’DA BULUŞUYOR

BTK 'MİLLİ GÜVENLİK' GEREKÇESİYLE SOSYAL MEDYAYI ENGELLEYEBİLECEK

DEVLET BAHÇELİ 66 GÜN SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

ABD'Lİ SENATÖRDEN BOMBA İDDİA…

BAHÇELİ ANMA TÖRENİNE KATILAMADI

İMAMOĞLU: YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR…

TRUMP'IN VERGİ BOMBASINA ANKARA'DAN İLK TEPKİ

81 İLDE RAFLARDAN KALDIRILIYOR: SATIŞI YASAKLANDI

HATAY VE ADANA'DA DEPREM!

OYUNCU CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU DAHİL 11 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERDİ, SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ MASAK RAPORU: AKLAMA VE TERÖRE İLİŞKİN TESPİT YOK

VOLKAN KONAK İÇİN SON GÖREV MAÇKA'DA

CEM KÜÇÜK ÖNCE İHBAR ETTİ SONRA "İFADEYE ÇAĞIRILACAKLAR" DEDİ

AKP'Lİ KURMAYLARI RAHATSIZ EDEN GENEL BOYKOT BAŞLADI

MHP'Lİ FETİ YILDIZ’DAN BOYKOT AÇIKLAMASI: 2 SORUŞTURMA BİRLEŞTİRİLDİ

SİVAS'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 23 KİŞİ YARALANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HİSARCIKLIOĞLU’NA: SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?

AKARYAKIT FİYATLARINA REKOR ZAM GELİYOR

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 'BOYKOT' ÇAĞRILARINA TEPKİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNDE İĞNEYLE KAZDIĞIMI ERDOĞAN KÜREKLE KAPATIYOR"

AVUKATLARDAN 'HUKUKA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

ÖZEL'İN DAVET ETTİĞİ KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY KARARI

İMAMOĞLU ’SON ÇIRPINIŞLARI’ DEDİ, 86 MİLYONA SESLENDİ…

ZAFER PARTİSİ YÖNETİCİSİNDEN 'ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİFİNDE BULUNDU' İDDİASI

NACİ GÖRÜR 'DEPREMİN ELİ KULAĞINDA' DİYEREK UYARDI…

EMNİYET'TEN 'GÖZALTINDAKİ KADINLARA ÇIPLAK ARAMA VE CİNSEL TACİZ' AÇIKLAMASI

  • Pazar 21.8 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.4 ° / 12.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
15.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
16.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
17.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41