Tarih: 13.07.2024 13:23

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI LOGOLU KART BASAN AK GENÇLİK OCAKLARI’NA OPERASYON!

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon hakkında yaptığı paylaşımda, “Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız” dedi.

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda İçişleri Bakanlığı adının yer aldığı bir kart tepki çekti. İçişleri Bakanlığı logosunun basıldığı ve AK Gençlik Ocakları yazılı kartı sosyal medyada paylaşan yurttaşlar Bakan Ali Yerlikaya’yı etiketleyerek şikayette bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda ‘İçişleri Bakanlığı AK Gençlik Ocakları’ kartı taşıyan iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya paylaşımında AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı olduğunu iddia eden Ferhat Aydoğan ve adına AK Gençlik Ocakları Özel Kalem Müdürü kartı basılan Ergin Vançin hakkında 3 farklı suçtan soruşturma başlatıldığını açıkladı. Aydoğan ve Vançin ” Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti ” suçlarından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA
Bakan Yerlikaya’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —