İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: SURİYELİLERİN KURBAN BAYRAMI'NDA DA ZİYARET İZNİ OLMAYACAK

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: SURİYELİLERİN KURBAN BAYRAMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını bildirdi.Soylu, 1 Temmuz itibarıyla mahallelerde ikamet edebilecek yabancı oranının yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürüleceğini, 1200 mahallenin ikamete kapatılacağını "Ülkemizde yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi amacıyla yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı.

1 Temmuz 2022 tarihinden olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacaktır. Böylelikle yaklaşık 1200 mahalle ikamete kapatılmış olacaktır" sözleriyle bildirdi.

Soylu ayrıca, "Türkiye'ye göç akımını kontrol etmek için gelenleri Hatay'daki kamplarımızdan birine alacağız, belli bir süreç içerisinde burada barındıracağız. Nereden geldiğini tespit ettikten sonra geri göndermiş olacağız. Yeni gelenleri tespit etmek için kamp sistemini devreye koyacağız" dedi.