İBB'DEN YARDIM ALAN DEPREMZEDE POLİS MEMURU SÜRÜLDÜ
Malatya'da görev yapan 30 yıllık polis memuru Y.T., 6 Şubat depremlerinin ardından üç engelli çocuğu ile sokakta kaldı. Çocukların bakımın için İBB'den yardım alan Topal, evine uzak başka bir birime sürüldü.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da görevli 30 yıllık polis memuru Y.T, engelli üç çocuğu için İBB'den yardım aldı. opal, İBB'nin yardımından sonra sürüldü.
Y.T, emniyet teşkilatında üç çocuğu engelli olan tek polis memuru. Biri 30, biri 27 biri de 15 yaşında üç engelli çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Topal, 30 yıldır polis olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde. Ağır engelli üç çocuğunun yaşam belirtilerinin sadece ‘nefes almaları’ olduğunu anlatan anne S.T, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde vali ve emniyet müdürü ziyarete gelirlerdi. Yapılan yemeklere çağırırlardı” diyor.
Depremde evlerinin orta hasarlı olduğunu söyleyen T., üç çocuğuyla birlikte bir bahçede kaldıklarını anlatırken “Çocuklarımın bez, yatak gibi ihtiyaçları vardı. İktidar ve muhalefet partilerindeki birçok vekili aradım. Fakat kimse yardım etmedi” diyor.10Haber’den Hazar Dost'un haberine göre, Topal ailesinin durumundan en son İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberdar oldu ve İBB’nin çocukların bir aylık ihtiyaçlarını karşıladı.
İlerleyen günlerde T. ailesinin zor durumdayken İBB’den yardım aldığını, emniyetteki yöneticiler tarafından öğrenildi. Anne S.T, o günden sonra emniyet yöneticilerinin ailelerine olan tavrının değiştiğini fark ettiğini belirtirken “Vali ve emniyet müdürü her yemek düzenlendiğinde bizi çağırırdı. Fakat bu sefer çağırmadılar” diyor.
30 yıl boyunca, evine 5 dakika mesafede görev yaptı. Fakat 22 Kasım’da il içi tayinlerle hiç beklemediği bir durum yaşadı.
Normal şartlarda, engelli çocuğu olan emniyet personellerinin tayinlerden muaf olduğunu anlatan T., kendisinin üç engelli çocuğu olmasına rağmen evine 1 buçuk saat mesafedeki başka bir birime görevlendirildi.
“Eski görev yerim evime 5 dakika mesafedeydi. Öğle aralarında eşime yardıma gelebiliyordum. Eşimin dışarı çıkması gerektiğinde çocuklarıma bakabiliyordum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum” diyen T., duruma bir çözüm bulana kadar yıllık izne çıktığını belirtti.
Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne durumu aktardığını fakat herhangi bir yanıt almadığını söyleyen T., “Ülkem adına karamsarlığa düştüm. Çocuklarımın hayatı söz konusu” diye konuştu.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,23% -0,03
-
GRAM ALTIN
6441,18% 3,13
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




