HULUSİ AKAR'IN AVUKATINDAN 'DİPLOMA' AÇIKLAMASI

Eski Genelkurmay Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Akar'ın kızının geçmişte biyoloji bölümünden tıp fakültesine geçişine ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 27.02.2025 14:08:00 0
HULUSİ AKAR

Eski Genelkurmay Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Akar'ın kızının ABD’de biyoloji okurken, denkliği olmadığı halde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girerek mezun olmasına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan işlemin mevzuata uygun olduğunu savunan Olgaç, çıkan haberlere ilişkin yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.

Eski Genelkurmay Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Akar'ın kızının geçmişte biyoloji bölümünden tıp fakültesine geçişine ilişkin açıklama yaptı.

Olgaç, geçiş işlemlerinin 'kişiye özel olmadan ve hiçbir dış müdahale olmaksızın o dönemde yürürlükteki mevzuata uygun ve şeffaf bir şekilde kurul kararıyla' yapıldığını öne sürdü.

Olgaç, "Yayınlarda, Danıştay tarafından bir karar verildiğinden bahsedilmekte, Sayın Akar'ın kızının üniversiteye kabulü ile ilgili olarak verilmiş herhangi bir Danıştay kararı da kesinlikle bulunmamaktadır" dedi.Akar'ın avukatı iddialara ilişkin yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.

Olgaç'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Her zaman insan haklarını dillerinden düşürmeyen ahlak, insanlık yoksunu sözde siyasi birtakım kişilerin, bazı gazetecilerin, genç bir doktor hanımın başarılarını, duygularını hiçe sayarak ortaya attıkları, gerçeklerle bağdaşmayan çarpıtma, yalan ve iftiraları ısrarla, kesinlikle reddediyor ve kınıyoruz. Türkiye'de 6 yıl süren tıp fakültesi eğitiminin ilk 2 senesinde verilen eğitim programı ile örtüşen DePaul Üniversitesi Pre-Medical Biyoloji programı, ABD'de sadece tıp fakültesine girmek isteyen öğrencilerin kabul edildiği uygulamalı derslerin ve klinik çalışmaların yer aldığı bir programdır. Türkiye'deki fen-edebiyat fakültesi biyoloji bölümü ya da eğitim fakültelerinin biyoloji öğretmenliği bölümünden tamamen farklıdır. Sayın Akar'ın kızı DePaul Üniversitesi Pre-Medical Biyoloji bölümünü 2 yıl süreyle okuyup, 4.0 ortalamayla tamamlamıştır. Bahsi geçen müracaatı müteakip gerekli işlemler için istenilen bilgi ve belgeler ile üniversiteye müracaat edilmiş, tamamen kişilerin dışında ilgili üniversitenin akademik ve bilimsel kurulunca değerlendirilmiş, karara bağlanmış, Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesine kabul edilmiş ve tahsilini başarıyla tamamlamış olup bu yasal haktan birçok başka öğrenci de yararlanmıştır.

"DANIŞTAY KARARI YOK"

Bu gerçeklerin bilinmesine karşın, Sayın Akar ve ailesini hedef alan karalama kampanyası ve itibar suikastı niteliğindeki bu tür dayanaksız, asılsız iddia ve yorumlar, basın meslek ilkeleri başta olmak üzere hiçbir etik ve ahlaki değerlerle bağdaşmamaktadır. Tamamen siyasi çıkar sağlama ve kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır. Ayrıca, yayınlarda, Danıştay tarafından bir karar verildiğinden bahsedilmekte, Sayın Akar'ın kızının üniversiteye kabulü ile ilgili olarak verilmiş herhangi bir Danıştay kararı da kesinlikle bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, daha önce aynı konuda yapılan yayınlar bakımından Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 30 Mayıs 2023 tarihli kararıyla; '…haberde talepte bulunanın kızı hakkında diploma usulsüzlüğü yapılarak iki bölüm arasında denklik olmamasına rağmen Tıp Fakültesi'ne kabul edildiği belirtilmişse de, talep evrakının incelenmesinde, söz konusu geçiş işleminin o dönem yürürlükte bulunan mevzuata aykırı olmadığı, benzer şekilde birçok öğrencinin de bu haktan yararlandığı bu hususta haber içeriğinin 'gerçek haber' niteliğini aşarak haber verme hürriyeti kapsamı dışında kaldığı gibi talep edenin toplum nezdindeki itibarını zedeleyerek kişilik haklarını ihlal ettiği, haberin gerçekliği hususundaki cevapların yayınlanmasının, yayına erişen kişiler açısından konu hakkında farklı bir kaynaktan bilgi edinilmesi imkanını sağlayacağı hususu birlikte gözetildiğinde…' denilerek tekzip talebinin kabulüne karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU?
Gazeteci İsmail Saymaz, Akar’ın kızının ABD’de biyoloji okurken, denkliği olmadığı halde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girip mezun olarak doktorluğa başladığını hatırlatarak, dokuz yıl sonra açılan soruşturmanın ise zamanaşımı gerekçesiyle kapatıldığını yazmıştı.

 

  • BIST 100

    10580,3%1,36
  • DOLAR

    36,59% 0,03
  • EURO

    39,85% 0,13
  • GRAM ALTIN

    3463,54% 0,35
  • Ç. ALTIN

    5557,62% 0,00

EKREM İMAMOĞLU 'DİPLOMA' SORUSUNA SERT ÇIKTI…

ESKİ SARIYER BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ TESLİM OLDU

MEHMET ŞİMŞEK CARİ AÇIK VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

ERDOĞAN HTŞ-SDG ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ…

CARİ AÇIK OCAKTA BEKLENTİLERİ AŞTI

HALK TV, TARTIŞMA YARATAN RASİM OZAN KÜTAHYALI YAYININI KALDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL: MEVCUT ANAYASAYA UYMAYANLARLA ANAYASA MASASINA OTURMAYIZ

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİNİN, SDG'NİN ARDINDAN DÜRZİLERLE DE ANLAŞTIĞI İDDİA EDİLDİ

BERKİN ELVAN,MEZARI BAŞINDA ANILDI

HALK TV'DE RASİM OZAN KÜTAHYALI İSTİFASI: 'KAYDA GEÇSİN' EKİBİ KANALDAN AYRILDI

İMAMOĞLU'NA KONUŞMA YAPACAĞI ŞEHİRDE SALON VERMEDİLER!

BAHÇELİ ÖCALAN'A İLK KEZ "PKK'NIN KURUCU ÖNDERİ" DEDİ

CHP'Lİ BELEDİYELERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI…

MOSKOVA'YA BÜYÜK İHA SALDIRISI: 337 İHA VURULDU, 1 SİVİL ÖLDÜ

MANSUR YAVAŞ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI…

SDG İLE SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİ UZLAŞMA SAĞLADI

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 4 BİN TL OLDU

ERDOĞAN'DAN KABİNE SONRASI SURİYE VE LAZKİYE AÇIKLAMASI

TÜSİAD YÖNETİCİLERİ HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

30 MİLYAR DOLAR ALINACAK AVRUPA İÇİN NÖBET TUTULACAK

BİR SİGARA GRUBUNA DAHA ZAM

SANATÇI VE YAZARLARDAN "SURİYE’DEKİ ALEVİ KIYIMINI DURDURUN!" ÇAĞRISI

SURİYE'DEKİ ALEVİ KATLİAMI HAKKINDA KONUŞAN MAZLUM ABDİ'DEN COLANİ'YE ÇAĞRI

AYM’DEN 'HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI' KARARI

İMAMOĞLU: 2014'TEN BERİ TEK SUÇUM VAR O DA SANDIKTA YENİLMEMEK

ESKİ CHP'Lİ İSMİN KURACAĞI YENİ PARTİDE 'KILIÇDAROĞLU' AYRINTISI

ENGİNYURT'TAN ERDOĞAN’A ,SAHİP ÇIKTIKLARIN MASUM ÇOCUKLARI, KADINLARI ÖLDÜRÜYOR...

ÖZGÜR ÖZEL: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PLANLAMALARINA KARŞI DURUYORUZ

Yükleniyor


ESKİ SARIYER BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ TESLİM OLDU

MEHMET ŞİMŞEK CARİ AÇIK VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

ERDOĞAN HTŞ-SDG ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ…

CARİ AÇIK OCAKTA BEKLENTİLERİ AŞTI

HALK TV, TARTIŞMA YARATAN RASİM OZAN KÜTAHYALI YAYININI KALDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL: MEVCUT ANAYASAYA UYMAYANLARLA ANAYASA MASASINA OTURMAYIZ

  • Perşembe 24.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 25.3 ° / 12 ° false
  • Cumartesi 27.4 ° / 12.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35