Hatay’ın hemen her ilçesinde, günümüzde taş ocakları, kalker, karma eleme, cüruf geri kazanım, krom madeni, mermer, demir-krom ocakları gibi projeler, kısaca ÇED olarak bilinen Çevresel Etki Değerlendirme raporu olmaksızın...
Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanan, Hatay genelinde son bir ay içinde “Taşocağı, kalker, karma-eleme, cüruf geri kazanım, beton santrali” gibi tesislere Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu gerekmeksizin çalışma izni verildi.
Hatay’ın hemen her ilçesinde, günümüzde taş ocakları, kalker, karma eleme, cüruf geri kazanım, krom madeni, mermer, demir-krom ocakları gibi projeler, kısaca ÇED olarak bilinen Çevresel Etki Değerlendirme raporu olmaksızın çalışma izni verilen projeler arasında yer alıyor.
Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan’ın imzasını taşıyan ve ÇED raporu gerekmeksizin çalışabilme izni verilen bazı projeler şunlar:
* İskenderun-Karayılan Kalker Ocağı ve Karma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı
* İskenderun Sarıseki Cüruf Geri Kazanım Tesisi Projesi
* Yayladağı-Dağdüzü Mahallesi’nde Maden Ocağı, Kırma Eleme ve Hazır Beton Asfalt Plenti Tesisi
* Yayladağı-Sungur Köyü’nde Mermer Ocağı İşletmesi Projesi
* Yayladağı-Gürışık Köyü’nde Demir-Krom Ocağı Projesi
ÇED raporu gerekmeksizin verilen proje onayları genellikle son 20-25 gün içerisinde alınırken, bu yıl içinde alınanlarla ilgili bilgiler şöyle:
* Antakya, Altınözü ve Defne ilçelerinde, Kuruyer, Dursunlu ve Enek Mahalleleri’nde Kaan Yatırım İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “R.N. Kalker Ocağı Kapasite Artışı ve Ünite Alan Revizyonu” projesi
* Reyhanlı ilçesi, Bayır Mahallesi, 8319 Nolu parsel sınırları içerisinde, HGV Grup Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan “Klinker Öğütme ve Çimento Paketleme Tesisi” projesi
Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan’ın imzasını taşıyan proje onaylarında, “Çevresel etkilere karşı alınmış önlemleri yeterli görülmüştür. Ayrıca ÇED raporu hazırlanmasına gerek yoktur” ibaresi yer aldı.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55