ZEYTİNDALI GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME

ZEYTİNDALI GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME

Hatay’da Suriye’ye açılacak üçüncü sınır kapısı için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer Zeytindalı Gümrük Kapısı adı verilen alanda inceleme yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin'e insani yardımların kolaylaştırılması için Hatay'ın Kumlu ilçesindeki Hamam Mahallesi'ne Zeytin Dalı Gümrük Kapısı'nın inşa edileceği alanda ön çalışmalar başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Hatay Valiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda Afrin'e insani yardımların kolaylaştırılması için Hatay'ın Kumlu ilçesine gümrük kapısı yapılması kararlaştırmıştı.

Hamam Mahallesi'ne yapılması planlanan gümrük kapısının isminin “Zeytin Dalı Gümrük Kapısı” olarak planlandığı, Mahallenin çevresindeki karayolu alt yapısının uygun olduğu, yolun Cinderes üzerinden Afrin'e ulaştığı belirtildi.

Afrin'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan sınır kapısının açılacağı noktada bugün Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün ile Genel Müdürlükten gelen üst düzey yetkililer birlikte Hatay’ın üçüncü Gümrük kapısının belirlenen alanını inceledi.  Zeytindalı Gümrük kapısı adı altında kurulacak olan üçüncü kapı Reyhanlı ile Kırıkhan arasında Kumlu bölgesinde düşünülen alanda arazi yapısı, konumu incelendi. En kısa sürede kapı inşaası tamamlanarak devreye girmesi bekleniyor.