YAPILMAYAN YATIRIMLARI BİZ YAPIYORUZ

Mazman Medya grup radyolarının canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, su fiyatları, Asi Nehri ve kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına değindi. 

Hatay 18.10.2018 14:26:53 0
YAPILMAYAN YATIRIMLARI BİZ YAPIYORUZ

Hatay’da suyun yüzde 70’ini yer altından çektiklerini ve bunun sadece yüzde 30’unun evlere ulaştığını belirten Başkan Savaş, Buna rağmen Türkiye’de su fiyatlarında 30 Büyükşehir arasında sondan 6. sırada olduklarını ifade etti.

Hatay’da kademesiz olarak uygulanan su ve atık su toplam ücretinin 2.75 TL’yi bulduğunu ve Hatay’ın 30 Büyükşehir arasında 25.sırada yerini aldığını hatırlatan Başkan Savaş, su fiyatlarını da arttırmayı düşünmediklerini söyledi.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne’nin iki yakasından Asi Nehri’ne akan atıksuları önlediklerine vurgu yapan Başkan Savaş, önlenmesini ise Asi yatağına döşenen 1200’lük dev kanalizasyon borularıyla ve akan atıksuları kanalizasyon sistemine bağlayarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, derelere akan atık suları da toplamak için kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını belirtti.

Asi Nehri’nde özlenen tabloyu sunmada büyük katkı sağlayan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Savaş, tesisten şu anda Asi Nehri’ne saniyede 110 litre temiz su verildiğini belirterek, hedeflerinin saniyede 200 litreye ulaşmak olduğunu aktardı.

Halkımızın sağlığı ve geleceği için yıllarca yapılmayan yatırımları 4 yıla sığdırdıklarının altını çizen Başkan Savaş, kentsel dönüşümü başlatmada başarısız olanların ve 16 yıldır altyapıya dokunmayanların konuşma haklarının olmadığını ifade etti.

Paslı Borular Bertaraf Ediliyor

Sağlıklı çevreyi sağlamak için kanalizasyon ve paslı boruları bertaraf edip temiz su iletmek amacıyla içme suyu yatırımı yaptıklarını vurgulayan Başkan Savaş, Hatay’ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun(Denizciler), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol) ve Küçükdalyan-Narlıca olmak üzere Hatay’a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekti.  

Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi’nde faaliyette olan atıksu arıtma tesisine değinen Başkan Savaş, “ kazandırdığımız 8 atıksu arıtma tesisinden sonra iki yer kaldı. Yapabiliyorsak Büyükçat’ta büyük bir tesis yapacağız, yapamıyorsak Turunçlu’da membranlı bir tesis yapacağız. Büyükçat’ta da başka bir atıksu arıtma tesisi yapacağız” dedi.

Hiç Koku Yapmayacak Tesisimiz Hazır

Sorunlardan kaçan bir insan olmadığını ve bu konuyu bölge sakinleriyle bir araya gelip istişare edeceğinin altını çizen Başkan Savaş, “fiziki ve ekonomi duruma bakacağız. Bizim elimizde şu anda hiç koku yapmayacak saniyede 1100 litre temiz su çıkartacak projemiz hazır ve İller Bankası’na onaya gitmiş durumda. Hesaplamalara göre biz bu projeyi değiştirerek Büyükçat’a yaparsak 8 terfi gerekiyor ve ekstra yılda şu anki parayla 10 milyon TL giderimiz oluyor” dedi.

Projelerin artısını eksisini tartışacaklarını ve mahalle halkı neye ikna olacaksa onu yapacaklarını belirten Başkan Savaş, “teknik arkadaşlarımız, bu işin maliyetini, tesiste uygulanan yalıtımı, atık suların hiçbir şekilde havayla temas etmeden arıtma tesisine girdiğini bana anlattılar. Bunu biz paylaşacağız. Çevresel, fiziksel, enerji ve ekonomik anlamda daha efektif hangisiyse biz onu yapma taraftarıyız. Bizi buraya getiren hak ve halktır. Biz halkımızla dayatmayla değil, demokrasi ile çalışacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERDİ, SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ MASAK RAPORU: AKLAMA VE TERÖRE İLİŞKİN TESPİT YOK

VOLKAN KONAK İÇİN SON GÖREV MAÇKA'DA

CEM KÜÇÜK ÖNCE İHBAR ETTİ SONRA "İFADEYE ÇAĞIRILACAKLAR" DEDİ

AKP'Lİ KURMAYLARI RAHATSIZ EDEN GENEL BOYKOT BAŞLADI

MHP'Lİ FETİ YILDIZ’DAN BOYKOT AÇIKLAMASI: 2 SORUŞTURMA BİRLEŞTİRİLDİ

SİVAS'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 23 KİŞİ YARALANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HİSARCIKLIOĞLU’NA: SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?

AKARYAKIT FİYATLARINA REKOR ZAM GELİYOR

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 'BOYKOT' ÇAĞRILARINA TEPKİ

BAKAN YERLİKAYA: BOYKOT ÇAĞRISI, EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK BİR SABOTAJDIR

HATAY’DA JANDARMA PERSONELİ VE KIZ ARKADAŞI SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU

HATAY'DA KUYUMCUDA 100 BİN TL'LİK ALTIN BİLEKLİK HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

HATAY’DA SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNDE ALKOL TÜKETEN ŞAHSIN KEYFİ PES DEDİRTTİ

İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

Yükleniyor


HATAY’DA JANDARMA PERSONELİ VE KIZ ARKADAŞI SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU

HATAY'DA KUYUMCUDA 100 BİN TL'LİK ALTIN BİLEKLİK HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ TALEBİNE RET

VALİ MASATLI İFTARINI MEHMETÇİKLE BİRLİKTE YAPTI

HATAY BAROSUNDAN İSKENDERUN'DA AÇIKLAMA!

HATAY’DA TOPLU ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

HATAY’DA İMAMOĞLU’NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

  • Perşembe 20 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.8 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39