HATAY VALİSİ DOĞAN 15 TEMMUZ PROGRAMINA KATILDI

Hatay Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı gerçekleştirildi.

Hatay 16.07.2022 21:19:00 0
HATAY VALİSİ DOĞAN 15 TEMMUZ PROGRAMINA KATILDI

15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 20.00’de 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda yüreklerindeki vatan ve bayrak sevdasıyla, 15 Temmuz ruhuyla meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tutan çok sayıda hemşehrimizin katılımıyla gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Vekili Özkaya konuşmasında, “Bugün buraya milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak, hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı fedakarlıkları unutmamak için toplanmış bulunmaktayız. Milletçe birbirimize güvenerek, ülkemizi ve milletimizi severek, tarihimize, kültürümüze ve ortak değerlerimize sahip çıkarak terörün, hain odakların her zaman üstesinden geldik.” dedi.

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Bu meydanda 6 yıldır şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, bu önemli günü de hep birlikte kutluyoruz. Türk tarihine baktığımızda, zorlu süreçler sonucunda elde edilen kazanımları hep zaferlerle kutlamışızdır. Alparslan’ın Malazgirt zaferi, Fatih’in İstanbul fethi, Çanakkale zaferi gibi önemli günleri bugün hala Türkiye’nin dört bir yanında aynı zafer coşkusuyla kutluyoruz. Büyük bir emperyalist oyunun maşası olanları milletimiz ve güvenlik güçlerimizle birlikte alt ettiğimiz 15 Temmuz’da Türk milleti için bir zaferdir, bir kazanımdır bugünü de hep birlikte anacağız.” dedi.

Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, “Bugün burada şanlı mücadelemizin yıldönümü münasebetiyle hep birlikteyiz. 6 yıl önce tam da burada günlerce, haftalarca, aylarca sizlerle beraber demokrasi nöbetleri tuttuk. Hainlerin, ihanet dolu tezgahlarıyla ülkemizi parçalamak istedikleri o gün büyük mücadeleler, şanlı bir direniş yaşandı. Ben buradan kuzeye, doğuya, güneye, batıya, tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Ne bu aziz milletimizin şanlı direnişini unutacağız, ne de o hainlerin kanlı darbe girişimini unutturacağız.” dedi.

Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Bu mübarek günde sizlerin uzaktan, yakından teşrifleriniz çok önemli. Bu katılım aslında darbeci hainlere karşı, emperyalistlerle iş birliği yapan mihraklara karşı Hatay’ın en büyük cevabıdır. Bundan 6 yıl önce içimizdeki hainler, işbirlikçiler Türkiye Cumhuriyeti Devletine, özgürlüğümüze, demokrasimize, TBMM’ye, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir darbe girişiminde bulundular. Aziz milletimiz meydanlara çıkarak tanklara, uçaklara ve TSK’nın üniformasını giyen o çetecilere karşı bir mücadele ortaya koydular. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile 85 milyon vatandaşımız hürriyetine sahip çıktı. Türkiye düşmanlarına Hatay’dan seslenmek istiyoruz, Hatay burada, aziz milletimiz burada aynı kararlılıkla, mücadele azmimizle ezan susmasın, bayrak inmesin, hürriyetimize kimse dokunmasın, TBMM’yi kimse bombalamasın diye yine vatan, bayrak, demokrasi nöbetindeyiz. Darbecileri kimse hatırlamıyor, fakat Ömer HALİSDEMİR gibi bir kahramanı bütün Türk milleti hatırlıyor ve onu şeref levhası olarak başımızın üstünde taşıyoruz.” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Aziz şehitlerimizin çok kıymetli yakınları, kahraman gazilerimiz, çok kıymetli milletvekillerim, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, değerli belediye başkanları, TSK’nın çok değerli komutanları, kıymetli hemşehrilerim hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bir 15 Temmuz akşamında yine meydanlardayız, yine böyle bir Cuma akşamıydı. Hain pusuyu kuranlar bu milletin cesaretini, ferasetini, yürekliliğini hesaplayamamışlardı. Bu milletin evlatları tarih boyunca çeşitli badireler atlattı, savaşlar, ihanetler gördü. Fakat bu bir başkaydı, içimizden birileri bize silah doğrultmuştu. Bu yıllardır besleyip büyüttüğümüz sureti Hak’tan görünüp bize ihanet eden bir çetenin pususuydu.

Ama hesaplayamadıkları bir şey vardı. Aynı yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu milleti ayağa kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduğu gibi yaklaşık 100 yıl sonra yine bu milletin bağrında yetişmiş bir yiğit olan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile millet sokaklara, meydanlara çıktı. Tanklara, toplara direnerek o gece ders verilmesi gerekenlere dersini verdi. Bu milletin evlatlarının sokaklara çıkacaklarını, tankların önünde yatacaklarını hesaplayamamışlardı. Darbenin nereden geldiğini anlamak çok zor değil. Darbe FETÖ denen Fethullahçı Terör Örgütü'nün elemanları tarafından yapılan bir darbeydi ve bunu anlar anlamaz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlarda millet toplandı ve hamdolsun darbe püskürtüldü. 251 tane şehidimiz var. Rabbim onlara gani gani rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. 

Biraz önce ismi zikredildi.Ömer HALİSDEMİR; yiğit, kahraman bir Türk evladı. Her biri kahraman aslında. Meclisin önünde, Boğaziçi Köprüsü’nde, Saraçhane’de ve Türkiye’nin her tarafında aslında benzer yürekler var. Gözlerine baktığınızda hepsinde aynı cesareti görebiliyorsunuz, ölümü göze alarak o meydanlara, sokaklara çıkmışlardı.

Ben hem şehitlerimize, hem o gün meydanlara çıkan tüm vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize buradan şükranlarımı sunuyorum, Rabbim onlardan razı olsun. Bu törenleri, anmaları asla ihmal etmemek lazım. Birileri FETÖ’yü unutturmaya, onu itibarsız bir hale sokma, bu hadiseyi basit bir durummuş gibi anlatmaya çalışıyor olabilirler. Biz milletin asil evlatları bugünü, bu geceyi asla unutmayacağız. Evlatlarımıza, gelecek nesillere bugünü, bu geceyi çok iyi anlatmamız lazım. Bu gece gerçekten Türk millettin kader noktalarından bir tanesiydi ve Rabbime hamdolsun ki, bu milletin asil evlatları, bu hainler karşısında bu zaferi kazandılar, hamdüsenalar olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. Şehit babalarımız, annelerimiz burada evlatlarını toprağa verirken ‘Vatan sağolsun’ diye bilen yürekli insanlar burada.

Görev yaptığım süre içerisinde şehit uğurlamalarında annelerin, babaların, eşlerin, çocukların o dik duruşları karşısında gerçekten müteessir oluyorsunuz. Vatan, millet için evlatlarını feda eden bu insanların ‘Vatan sağolsun’ demesi bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor, Allah onlardan razı olsun. Ben geldiğiniz, meydanları doldurduğunuz için şükranlarımı sunuyor, herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.


  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,65% 0,30
  • EURO

    35,38% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2506,51% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: Aile sağlık merkezi binalarının yarısı yıkık yarısı ağır hasarlı

İngiltere'de yeni Başbakan Starmer'ın kabinesinde yer alacak isimler belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerden Rektör İnci'ye tepki: "Üniversite kimsenin babasının çiftliği değil"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk yarı final biletini İspanya aldı

PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMİŞLERDİ! EKREM İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI OLDULAR

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 10 TAHLİYE

SELMA ATEŞ 8 İSİM VERDİ: SİNAN ATEŞ DURDUK YERE KATLEDİLMEDİ

AKADEMİSYEN FATİH YAŞLI’DAN DİKKAT ÇEKEN SİNAN ATEŞ İDDİASI

ALİ YERLİKAYA, SURİYELİLERE İLİŞKİN VERİ SIZINTISINDA SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİ Mİ İŞARET ETTİ?

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, Başbakan olarak ilk kez ulusa seslendi

CHP'den İTÜ MTAL'nin kapatılma kararına tepki: "Bu yanlıştan vazgeçin"

Ayşe Ateş:Bu siyasi cinayetin aydınlatılması için ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulması gerekliliği açıkça ortadadır

Dışişleri Bakanlığı:Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz

Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili kanun teklifi TBMM'de

Sinop’ta bir ayı, ölü yunusu ormana taşırken görüntülendi

Özgür Özel:UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

Mehmet Büyükekşi'den Merih Demiral'a verilen cezaya tepki

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘SURİYE’ DEĞERLENDİRMESİ

İNGİLTERE’DE İKTİDAR HEZİMETE UĞRADI, İŞÇİ PARTİSİ’NDEN TARİHİ ZAFER

SUİKAST MI KAZA MI? ESAD’IN DANIŞMANI YOĞUN BAKIMDA

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

RASİM OZAN KÜTAHYALI'DAN NAGEHAN ALÇI'YA TEHDİT VE HAKARET MESAJLARI

OSMAN KAVALA'NIN KANUN YARARINA YENİDEN YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

MEHMET ŞİMŞEK: BORÇLANMA FAİZ ORANLARIMIZ DÜŞÜYOR

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri: "Buca Tınaztepe'deki taşınmaza verilen yapı ruhsatı iptal edilmeli, inşaat durdurulmalıdır"

Sinan Ateş cinayeti davasında tanıkların dinlenmesi tamamlandı

İmamoğlu "Bunları temizlememiz lazım" demişti, Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

Pahalılıktan yakınan pazarcı esnafı, CHP’li Bülbül’e dert yandı: “Bizi görmüyorlar. Yarın erken seçim olsun”

TFF, Merih Demiral'ın 2 maç ceza aldığı iddialarını yalanladı

PUTİN'DEN ERDOĞAN'IN 'ARABULUCULUK' TEKLİFİNE RET

Yükleniyor


ALTAN’DAN GREVDEKİ YOLBULAN EMEKÇİLERİNE DESTEK…

HBB, VATANDAŞ SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN DENETİMLERİ ARTTIRDI

KONYA'DA FECİ KAZA: 4 CAN KAYBI, 2 BEBEK YARALI

CHP’Lİ KARA, HATAY’IN DEPREM SONRASI YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

MÜCBİR SEBEP VE HATAY İÇİN YAŞAMSAL BİR İHTİYAÇ…

VALİ MASATLI’DAN BAYRAM ZİYARETİ

  • Cumartesi 32.7 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazar 33.5 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.1 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16