Vali Ata Şehit ve gazi yakınları iftarda buluştu...

Vali Ata Şehit ve gazi yakınları iftarda buluştu...

Ramazan ayının manevi yatı içerisinde  iftar öncesi şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

İskenderun Ramada Otel’de gerçekleşen programa Vali Ata, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Türkay Dereli,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları,Fatih Tosyalı, Recep Atakaş,Siyasi Parti İlçe başkan yönetici ve Milletvekil adayları, Askeri erkan, Hatay'da altı ilçenin şehit aileleri, gaziler katıldı. 

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı yemek duasının ardından konuşan  Vali Ata;“Bugün göklerde bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlar okunuyor, bizler rahat içerisinde yaşıyorsak bunu başta aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz “ diye konuştu.

Vali Ata, ‘’İl valisi olarak görev yaptığımız her yerde gerek şehit ailelerimiz olsun gerekse gazilerimiz ve aileleri olsun onların sorunlarıyla elimizden geldiğince yakından ilgilenmeye gayret gösteriyoruz. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ile şehit yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları için birçok imkân sağlandı. Temennimiz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerinin bundan sonraki yaşamlarını rahat ve huzur içinde devam etmeleridir” dedi.

İftar programının düzenlenmesine katkı yapan Hayırsever Fatih Tosyalı’ya ve ev sahipliği için İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e teşekkür eden Vali Ata, Ramazan-ı Şerif’in ülkemize ve milletimize güzel günler getirmesini temenni etti.

Fatih Tosyalı  şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen  iftar yemeğine katılımlarından dolayı herkese  teşekkür etti. Tosyalı;'Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim' dedi.

İftar proğramında Şehit yakınları ve gaziler ile  yakından ilgilenen Vali Ata ve Kaymakam Soytürk konuklardan gelen talep ve istekleri dinledi.Konuklarla sohbet etme imkanı buldu.