UYUŞTURUCUYA HAYIR!

CHP Samandağ ilçe binasında toplanıp İlçe Örgütünün hazırlamış olduğu" Uyuşturucu  ve madde bağımlılığı ile mücadele” broşürleri esnaflara dağıtıldı…

Hatay 26.03.2018 21:08:56 0
UYUŞTURUCUYA HAYIR!

CHP Samandağ İlçe Örgütü “uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele” projesi ile ilgili esnaf ve vatandaşı ziyaret ederek broşür dağıtmaya devam ediyor. CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, yönetimi ile birlikte ilçemize musallat olan “Uyuşturucu ve Madde” ile mücadele konusunda kolları sıvadı.

CHP Samandağ İlçe Teşkilatı yönetiminde yer alan tüm yönetim kadrosu yanı sıra CHP 24. Dönem Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş ve çok sayıda vatandaş broşür dağıtımında aktif rol aldı.

Broşürlerde uyuşturucunun zararları şöyle sıralandı: “IQ seviyesinde gerileme, koordinasyon ve kontrol kaybı, korku ve öfke, hafızanın erimesi, solgun cilt ve ciltte kırışıklık, döküntü ve sivilceler, cilt yaşlanması, nefes darlığı, akciğer hastalıkları, ağız kokusu ve gırtlak kanseri, diş çürümeleri, dişeti hastalıkları, diş kaybı, kalp krizi ve koma.
 

Çocuğunuz neden uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaya başlar? Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler çoğunlukla ülke genelinde olduğu gibi maalesef ilçemiz genelinde de ergenlik çağına giren gençler tarafından kullanılmaktadır. Ergenlik döneminin kendine has özellikleri bulunmaktadır.

Kimlik bulma ve kendini tanıma çabasındaki genç, beklenmedik duygusal tepkiler verebile, çoğunlukla isyankar bir tutum sergileyen, endişeli ve öfkeli durumdadır. Bu dönem ailenin geri plana düşüp, arkadaş çevresinin önem kazandığı bir dönemdir. Bu sebeple arkadaş grubu aileler için tehdit edici görülebilir. Zira buradan öğrenilecek kötü alışkanlık kalıcı hale gelebilecektir.
Ergenlik döneminde ki gençle uyuşturucu maddeler ve bunların olumsuz etkileri üzerine konuşmaktan çekinmeyin. Ancak bu konuşmaların klişe ve korkutma odaklı olmasından ziyade gerçek bilgilere dayalı olmasına dikkat edin. Zira hala çocuk yerine konulduğunu düşünen gencin söylediklerinizi önemsememesi yüksek bir ihtimaldir. Bu dönemde dış görünüşlerine de gereğinden fazla önem verdiklerinden, bu maddelerin dış görünüşlerini olumsuz anlamda nasıl etkileyeceğini vurgulayın.
Çocuğunuzun uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanıp kullanmadığı nasıl tespit edilebilir? Çocuğunuzun madde kullanıp kullanmadığının en kesin yolu, kan ve idrar testleridir. Ancak madde kullansın, kullanmasın ergenlik çağındaki bir gençten bu testlerin yapılmasını isteme veya onu buna zorlama çok doğru bir yaklaşım değildir.

Rahatsızlanması sonucu bir sağlık kurumuna gitmesi gerektiğinde, fazladan bu testlerde yapılarak gencin haberi olmaksızın madde kullanıp kullanmadığı öğrenilebilir. Bunun yanı sıra bir takım davranışsal ip uçlarıyla da bu durumu kesin olmasa da tespit edebilmek mümkündür. Eğer çocuğunuz sürekli uykulu, halsiz ve yorgun ise, eskiye oranla daha içine kapanık veya agresifse, okul durumu bir anda kötüleşmeye başladıysa veyahut devamsızlığı arttıysa, özetle eskiye kıyasla makul kabul edilmeyecek değişiklikler sergiliyorsa madde kullanıyor olabilir.


Çocuğu uyuşturucu madde kullananlar ne yapmalı? Bu durum ilk sizin başınıza gelmedi, öncelikle soğukkanlı olup çocuğunuza daha fazla zarar verecek ve onu uyuşturucu maddelere daha fazla itebilecek şekilde tepki göstermemelisiniz.

Tek başınıza hareket ederek, yasaklar koymak ve cezalar vermek suretiyle kimyasal bir bağımlılığı yenebilmek mümkün değildir. Dolayısıyla profesyonel desteğe yani sağlık kurumlarına ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Başınıza iş geleceğinden, karakol ve adliyelerden, komşu, eş, dost, akrabanın ne diyeceğinden çekiniyor olmanız sorunu ertelemeniz anlamına gelir. Bir an önce yardım almanızda fayda var.
Çocuğunuzu uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmasını engellemek için ne yapılmalı? Tehdit Etmeyin: Tehdit, kısa bie süre için çocuğunuz korkutmaya yarar, eme etkili olmaz, Çünkü adı üstünde ‘tehdit’tir. Söylediğiniz şeyleri gerçekleştirmediğinizde de yaptığınız her türlü uyarının da zamanla ciddiye alınma olasılığı düşer.

İstediğinizi ve bunu neden istediğinizi ona anlatır ve beklentilerinizi onun potansiyeline göre belirlerseniz çocuğunuzun bunları yerine getirme olasılığı artar.
Örnek olun: Çocuğunuzun kötü alışkanlıklar edinmesini istemiyorsanız davranışlarınızla ilk önce siz ona örnek olmalısınız.

Alkol ve sigara kullanmayarak örnek olabilirsiniz.”
 Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, ‘Turgay beye teşekkür ediyorum. Uyuşturucu ile mücadele top yekün yapılacak. Polis olarak bizler de, vatandaş olarak sizler de. Bu konuda vatandaşı ne kadar bilinçlendirirsek en güzel şeyi yapmış olacağız”dedi.


CHP Hatay 24. Dönem Milletvekili Refik Eryılmaz, “Uyuşturucu konusunu broşürlerimizde ayrıntılı işledik. Uyuşturucu kullanım yaşının 12lere indiği ilçemizde vatandaşlarımızın kendi çocuklarına sahip çıkabilme adına bizimde sorumluluğumuzun gereği olarak vatandaşlarımızı uyarmaya çalışıyoruz.

Bu kötü alışkanlıkların satılması, kullanılması ve yaratacağı tahribatlar konusunda biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Maalesef Türkiye’de uyuşturucu kullanımı ciddi anlamda küçük yaşlara kadar inmiş durumda. Devletin bu konuda ciddi bir politika geliştirmesi gerekiyor.

Tedaviye, bunun önlenmesine yönelik gençlerimizi bu uyuşturucu illetinden koruma adına mutlaka ve mutlaka çalışmalar yapması lazım. Devletin bu ayağının eksik kaldığını görüyoruz. Toplumsal olarak bizlerde duyarlılık göstermezsek bu gençlerimiz maalesef uyuşturucu batağında debelenmeye devam edecek. Gençlerimizi korumak zorundayız. Hepimize görev düşüyor. Bugün burada bu çalışmaya katılan herkese çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal “maalesef ilçemizde uyuşturucu kullanma yaşı çok dişti. Aslında bu hepimizin görevi. Bu durumun yaşanmasının nedenlerini de araştırmak gerekiyor.

Bu konu ile ilgili yaptığımız araştırmaya göre en büyük neden işsizlik. İşsizliği kökten çözmemiz gerekiyor, işsizliği kökten çözebilmemizin yolu da şu; istihdam sağlamak, İlçemizde Milletvekili, belediye başkanı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, Kaymakamlık, Valilik, burayla ilgili özellikle turizm alanında projeler üretmek ve bu yolla gençlerin işsizliğinin çözümünü sağlamak.

Biz bu noktada çalışma yapıyoruz, umarım hep birlikte uyuşturucu kullanan arkadaşlarımızın doğru yolu seçmesini sağlarız. Dahahuzurlu, daha refah, daha mutlu yarınlara birlikte omuz omuza verelim. Burada olan herkese teşekkür ediyorum. Samandağ’ında uyuşturucunun kökünü kazıyacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,65% 0,30
  • EURO

    35,38% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2506,51% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: Aile sağlık merkezi binalarının yarısı yıkık yarısı ağır hasarlı

İngiltere'de yeni Başbakan Starmer'ın kabinesinde yer alacak isimler belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerden Rektör İnci'ye tepki: "Üniversite kimsenin babasının çiftliği değil"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk yarı final biletini İspanya aldı

PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMİŞLERDİ! EKREM İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI OLDULAR

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 10 TAHLİYE

SELMA ATEŞ 8 İSİM VERDİ: SİNAN ATEŞ DURDUK YERE KATLEDİLMEDİ

AKADEMİSYEN FATİH YAŞLI’DAN DİKKAT ÇEKEN SİNAN ATEŞ İDDİASI

ALİ YERLİKAYA, SURİYELİLERE İLİŞKİN VERİ SIZINTISINDA SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİ Mİ İŞARET ETTİ?

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, Başbakan olarak ilk kez ulusa seslendi

CHP'den İTÜ MTAL'nin kapatılma kararına tepki: "Bu yanlıştan vazgeçin"

Ayşe Ateş:Bu siyasi cinayetin aydınlatılması için ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulması gerekliliği açıkça ortadadır

Dışişleri Bakanlığı:Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz

Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili kanun teklifi TBMM'de

Sinop’ta bir ayı, ölü yunusu ormana taşırken görüntülendi

Özgür Özel:UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

Mehmet Büyükekşi'den Merih Demiral'a verilen cezaya tepki

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘SURİYE’ DEĞERLENDİRMESİ

İNGİLTERE’DE İKTİDAR HEZİMETE UĞRADI, İŞÇİ PARTİSİ’NDEN TARİHİ ZAFER

SUİKAST MI KAZA MI? ESAD’IN DANIŞMANI YOĞUN BAKIMDA

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

RASİM OZAN KÜTAHYALI'DAN NAGEHAN ALÇI'YA TEHDİT VE HAKARET MESAJLARI

OSMAN KAVALA'NIN KANUN YARARINA YENİDEN YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

MEHMET ŞİMŞEK: BORÇLANMA FAİZ ORANLARIMIZ DÜŞÜYOR

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri: "Buca Tınaztepe'deki taşınmaza verilen yapı ruhsatı iptal edilmeli, inşaat durdurulmalıdır"

Sinan Ateş cinayeti davasında tanıkların dinlenmesi tamamlandı

İmamoğlu "Bunları temizlememiz lazım" demişti, Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

Pahalılıktan yakınan pazarcı esnafı, CHP’li Bülbül’e dert yandı: “Bizi görmüyorlar. Yarın erken seçim olsun”

TFF, Merih Demiral'ın 2 maç ceza aldığı iddialarını yalanladı

PUTİN'DEN ERDOĞAN'IN 'ARABULUCULUK' TEKLİFİNE RET

Yükleniyor


ALTAN’DAN GREVDEKİ YOLBULAN EMEKÇİLERİNE DESTEK…

HBB, VATANDAŞ SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN DENETİMLERİ ARTTIRDI

KONYA'DA FECİ KAZA: 4 CAN KAYBI, 2 BEBEK YARALI

CHP’Lİ KARA, HATAY’IN DEPREM SONRASI YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

MÜCBİR SEBEP VE HATAY İÇİN YAŞAMSAL BİR İHTİYAÇ…

VALİ MASATLI’DAN BAYRAM ZİYARETİ

  • Cumartesi 32.7 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazar 33.5 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.1 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16