UYUŞTURUCU TÜM TOPLUMLARIN SORUNU

Türkiye'nin 81 ilinde 81 Valinin başkanlığında düzenlenen ‘Uyuşturucu ile Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’ Hatay’da Vali Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay 17.01.2020 13:32:14 0
UYUŞTURUCU TÜM TOPLUMLARIN SORUNU

Tüm illerle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantı Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Davud-i Antaki Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Murat Hayzaran, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Salih Altun, , İlçe Kaymakamları,  İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Bnb. Oğuz Emre Çiçek, Kurum İl Müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili personel katıldı.

Vali Doğan toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Tabii konu uyuşturucu,  uyuşturucu sadece bizim sorunumuz değil tüm toplumların sorunu haline geldi, bu sorunların içerisinde de en başta yer alıyor. Özellikle sentetik uyuşturucuların imalatından sonra çok kolay ulaşılabilir bir hal aldı. Tabii hem ulaşabiliyorsunuz hem ucuza alabiliyorsunuz böyle olunca yaygınlaşmaya başladı. Yerel yönetimlerin neler yapması gerektiği hususunda bu toplantılarda ele alınıp değerlendireceğiz.  Hükümetimiz tarafından oluşturulan eylem planları var stratejik planlar var. Bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Biz Hatay olarak sınır ili olması hasebiyle biraz daha stratejik bir konumda bulunuyoruz.

Çünkü hemen yanı başımızda Suriye de üretilen veya Suriye'ye farklı yollarla gelen uyuşturucular transit ülke olarak bizim üzerimizden Avrupa'ya ve bir kısmı da bizim topraklarımızda kalmakta,  dolayısıyla Türkiye'ye giriş kapısı açısından baktığınızda Hatay'ın ayrı bir yerde olduğu aşikâr. O yüzden bizim daha fazla çalışmamız lazım, diğer illere göre daha fazla performans göstermemiz lazım ki buradan girme ihtimali olan uyuşturucu ve benzeri türevlerini yakalayarak ülkemizin diğer taraflarına geçmesini engellemek öncelikli amacımız.  Burada emniyetimizin ve jandarmamızın çok ciddi gayreti var ve diğer birimlerimiz de bu yönde çalışıyor.  Ayrıca metruk binalar bu tür eylemlerin yapıldığı, bu tür faaliyetlerin organize edildiği mekânlar haline gelmiş durumda,  Bakanlığımız bu mekanları çok ciddi anlamda takip ediyor. Tabi bizim buradaki en büyük sorunumuz buradaki metruk binaların bir kısmının tarihi eser niteliğinde olması, bir kısmının davalık olması ama buna rağmen biz de bulunan 988 metruk binanın 199 tanesini yıktık, devam edenler var. Biraz önce ifade ettiğim gibi tarihi eser niteliği konumunda 204 tane de bina var. Bu binaların bir an önce ortadan kaldırıp bu tür eylemlerin mekânı olması durumundan çıkarmak lazım. Uyuşturucunun toplumla buluştuğu,  gençlerle buluştuğu mekânlar arasında parklar da yer alıyor. Kamuya açık alanların içerisinde baktığımızda bu tür eylemlerin parklarda ve kamuya açık yerlerde yapıldığı gözükmekte bunu engellemek açısından parkların aydınlatılması ve kamera sistemleri ile kontrol edilmesi ve düzenlenmesi ayrı bir faaliyet. Bizim ilimizde çok ciddi bir mobese sistemimiz var dolayısı ile hem kamuya açık yerler hem güzergâhlar bu sistem marifetiyle takip ediliyor. İlaveten bu tür kamuya açık yerlerde personel takibi ile de bizzat yapılmaktadır. Bu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok ciddi bir sorundur ve bu sorunu çözmek için Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir gayret içerisindeyiz. Ülkemizde uyuşturucu ile tanışma yaşı ürkütücü rakamlara düşmektedir. Dolayısıyla bu yapılacak mücadele sadece devlet eliyle değil, okullarda öğretmenlerimiz ve evlerde ailelerimizle birlikte yapmamız gereken ciddi bir mücadele olarak görüyoruz. Dolayısıyla toplumun tüm kesimleri ile birlikte, STK’larla birlikte bu mücadeleyi yürütmemiz lazım.” dedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Gülnur Barutçu, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Fahrettin Över, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü İbrahim Aydoğan ve Yeşilay Temsilcisi Hidayet Şişkin Sunum ve konuşma yaptılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7