Türkiye Barolar Birliği, UNHCR ve UNDP ortaklığı ile yürütülen ve pilot barolar arasında Hatay Barosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Koruma ve Mültecilere Yaklaşım Eğitimi" başladı.
Antakya Anemon Otelde 03-04 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen ‘Uluslararası Koruma ve Mültecilere Yaklaşım Eğitimi’ne Hatay ve Kilis Barolarından 130 avukat ilgi gösterdi.Açılış konuşmasını yapan Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez komşu Suriye’de 7 yıldır devam eden iç savaşın sonucu ve aynı zamanda bölgenin mülteci geçiş noktası olması itibariyle bu coğrafyanın özellikle mülteci sorunuyla karşı karşıya kaldığına işaret etti.
Bugün Çağrı Fidan Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu konusunda konuştu. Av. Musa Toprak Mülteci Müvekkillere Yaklaşım Eğitimi konusunda, Nilay Arkün de Uluslararası Mülteci Hukukunun Temel İlkeleri ve 1951 Sözleşmesi Altında Mülteci Tanımı ve Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Usulleri, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Kapsamında Haklar ve Yükümlülükler konuları tarafından sunum yaptı.
Eğitimin İkinci gününde de Sınırdışı, Av. Tuğçe Duygu Köksal; ülkeyi terke davet, İdari Gözetim ve Sınır dışı ve Geçici Tedbir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadı Işığında İdari Gözetim ve Sınır dışı ve Acil Başvuru konularında bilgi paylaşımında bulunacak.Av. Şafak Yılmaz da; Uygulamada Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Mültecilerle İlgili Olarak Medeni Hukuka ve İş Hukukuna İlişkin Konular, Kadın ve Çocukların Korunması ile ilgili bilgeler verecek.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55