TÜKETİCİ POŞETİN REKLAM BEDELİNİ ALMALIDIR
Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı’ndan, haksız rekabeti ortadan kaldırmak adına tüketici hakları hakem heyetine başvuru yapacağı belirtildi.Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı ücretle satılmaya başlanan poşet konusunda önemli bir
Hatay İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; Poşetler madem ücretli oldu, o halde bir müşteri alış veriş yaptığı o mağazanın poşetini taşıyarak yaptığı reklamın bedelini de talep etme hakkına sahip olmalıdır” denildi.
Açıklamanın devamında; “Ücret karşılığında alınan poşetin tüketici tarafından reklamsız olması talebi değerlendirilmesi gerekir. Tüketici ücretini ödediği poşeti ya reklamsız almalı ya da reklamlı aldığı poşetin reklam bedelini almalıdır. Verilen poşetlerin üzerinde marketin ismi ve amblemi var. Oysa para ile satın alındığı için poşetler markasız olmalı. Marka varsa, reklam sayılıp ücreti market tarafından karşılanmalıdır.
Bu şekilde haksız rekabeti ortadan kaldırmak adına Saadet Partisi olarak tüketici hakları hakem heyetine başvuru yapacakları belirtildi.
Tüketici yasasında karşılığı olmadığı için konu market çalışanları için zor bir denkleme dönüşmüş durumda. Poşeti iade eden, 4 tane getirip karşılığında ekmek alayım diyen, kendi parti, firma gibi reklamını yapma hedefiyle poşet getirip resmini çekip sosyal medyada paylaşan, market önünde 10 kuruşu poşet satan gibi trajikomik örnekler gösteriyor ki son zamanlarda ekonomik sıkıntının yansıması niteliğindedir.
Ayrıca bu konu Sayıştay raporlarında açıkça görülen yolsuzluklarla mukayese edildiğinde çok önemsiz gibi görülse de aynı ölçüde değerlendirilebilecek düzeyde büyük rakamlar dönmektedir. Vatandaşın sırtından yine bir gelir kapısına çevrilerek 15 kuruşu bakanlığa 10 kuruş mağazaya gelir sağlanmaktadır. 10 kuruşu maliyet 15 kuruşu vergi olan bu rakam bazı büyük alışveriş merkezlerinde yüksek ücrete satıldığı da görülmektedir. Böylece küresel kapitalist mantalite buradan vatandaş aleyhine haksız bir kazanç elde etmektedir.
PARAYLA SATMAYIN PARAYLA TOPLAYIN
Bu konuda Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu’nun açıklaması da önemlidir.
Sn. Ağaoğlu çevre gibi kutsal bir konu kullanılarak vatandaşlardan para toplanıldığını belirterek, Marketlerin poşetleri parayla satması yanlış bir uygulamadır. Eğer siz çevreyi korumak istiyorsanız poşetleri parayla satmayın parayla toplayın. Kimse 25 kuruş verdi diye poşetleri evinin başköşesinde saklamayacak. Ama siz ‘poşetleri 10 kuruşa alıyorum’ deseniz herkes poşetlerini biriktirip size getirecek. Çevre kirliliği böyle daha sağlıklı önlenir.” İfadelerine yer verilen açıklamada son olarak “poşetle mücadele ettiğiniz kadar ülkedeki yolsuzluklarla mücadele edin” çağrısında bulunuldu.
-
BIST 100
15781,34%-0,58
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,27% 0,04
-
GRAM ALTIN
6323,73% 1,24
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
İlgili Haberler
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR
HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI
HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




