Tarih: 20.04.2019 13:41

Tosyalı ve Savaş bir araya gelmeli

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkan vekili, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da HADO’nun kalkış noktası rota değişikliğine tepki gösterdi.Daha önce Samandağ ve İskenderun olarak belirlenen HADO (Hatay Deniz Otobüsü)’nün çeşitli hatlara kalkış noktası, Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimince rota değişikliğiyle İskenderun’dan Arsuz (Madenli) Mevkiine alındığı duyurulmasıyla gündeme gelen karara tepkiler sürüyor.

İskenderun’da vatandaşların ve çeşitli kesimlerin tepkisini çeken karara ilişkin Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkan vekili, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da görüş belirterek geçmiş dönemde HADO’nun iki belediye arasındaki kısır çekişmelere alet edildiğini söyledi.Esnaf Odaları ve vatandaşlar olarak şehre yapılanacak tüm hizmetlerin çözülmesini istediklerini, ayrıca desteklediklerini hatırlatan HASOB Başkan vekili Oda Başkanı Erol Akın “Basından okuduğumuz kadarıyla Madenli de bulunan barınaktan Hado’nun kalkacakmış.

Biz Arsuz’dan kalmasın gibi bir söylemde bulunmuyoruz. Ancak bu konuda İskenderun’un fiziki yapısı ve yükü kaldırma potansiyeli daha fazla” dedi.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ile İskenderun Belediye Başkanının hem il hem de ilçe için büyük önem teşkil eden bu konuyla ilgili kesinlikle görüşmesi gerektiğini vurgulayan Erol Akın “Karşılıklı görüşme, istişare sonucunda bu konunun kesinlikle çözüme kavuşturacaklarına inancım tam.

Çünkü ikisinin de düşüncesi memlekete hizmet etmektir. Ayrıca HADO’nun iç ve dış hatlara kalkış noktası İskenderun olursa kültürel gezilerde ciddi oranda artacak ve burada önemli hareketlilik olacaktır. Esnaf Odası olarak bizlerin tek bir gayesi vardır. Şehrimizin kalkınmasıdır. İnanıyorum ki, bu HADO meselesi de ikili görüşmelere çözülecek” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —