Tarih: 09.11.2019 11:19

TACİZCİ ÖĞRETMENE YARGI TOKADI...

Facebook Twitter Linked-in

Antakya’da yaşayan Gülay Mübarek adlı genç kıza, sosyal medya üzerinden tehdit, şantaj ve tacizde bulunduğu iddiasıyla, Erdoğan Küpeli adlı öğretmen, 8 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
Olay, 2 yıl önce Adana'nın Feke ilçesindeki bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan Erdoğan Küpeli’nin Antakya’da bir inşaat firmasında çalışan Gülay Mübarek ile ortak arkadaşları vasıtasıyla tanışması ile başladı. İddiaya göre, iki hafta sonra Gülay Mübarek, şahısla artık görüşmek istemediğini belirtti. Buna rağmen tehditlerini sürdürdüğü öne sürülen Küpeli hakkında, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkarttı. Adana-Kozan doğumlu, Feke ilçesinde vekil öğretmenlik yapmaktayken, olayın açığa çıkması üzerine işine son verilen 44 yaşındaki Erdoğan Küpeli adlı sanığa Antakya Adliyesi’nde açılan dava sonrası 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 


Hatay'da yaşayan Gülay Mübarek'i sosyal medya üzerinden taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Erdoğan Küpeli, genç kızı tehdit suçundan adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Daha sonra Gülay Mübarek’in açtığı dava geçtiğimiz gün sonuçlandı ve sanık Erdoğan Küpeli, tehdit davasında ayrı ayrı suçlardan toplam sekiz yıl üç ay hapis cezası aldı.
Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanı ve üyeleri, davaya müdahil olarak katıldı ve mahkeme kararını sevinçle karşılayarak, kadına taciz ve tehdidin cezasız kalmamasının sevindirici olduğunu dile getirdiler.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —