RES EL SEN-İ GECESİ

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin her yıl geleneksel hale getirdikleri “Res El Sen-i” dayanışma gecesi muhteşem geçti.

Hatay 12.01.2018 14:27:11 0
RES EL SEN-İ GECESİ

Geceye Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Add Samandağ Şubesi Başkanı Atiye  Sönmez Erdoğdu, Belediye Meclis Üyeleri Adil Nural,Yüksel Kuzu, Berna Kaplan ,Samandağ  Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Müzisyen Ali Berrak’ın,   hareketli şarkıları geceye renk katarak davetliler gecenin geç saatlerine kadar  dans edip halaylar çekti.

    Gecede Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu başkanı Akan Sönmez yaptığı konuşmada şunları söyledi:“ Akdeniz kültür ve dayanışma derneği ras el seni etkinliğimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Kültürümüzün en önemli günlerinden biri olan ras el seni kadim bir geçmişe sahip İslamiyet öncesine dayanan ve her yıl kutlanan bir gündür. Bu gün çocukların günüdür. Sevginin paylaşımın hâkim olduğu yitirdiğimiz sevdiklerimizin yad edildiği mekanlarının ziyaret edildiği kavgalıların barıştığı, barışın günüdür. Umudun günüdür.Bu gün gelecekten beklentilerin haykırıldığı gündür. Biz umut ediyoruz ki yeni yıl barış getirsin.

Ülkemizde insanların artık sokağa çıkmaktan korktuğu, korkunun çevrelediği, dar alana sıkıştırdığı, hapsettiği, umutsuzluğun hakim olduğu, her sabah uyanınca bu gün acaba nerede katliam oldu düşüncelerinin beynimize işlendiği bu paranoya ortamına sürükleyen terörün bir an önce bitmesini bitirilmesini, bundan nemalanan, bu puslu havayı yaratan karanlık güçlerin, derin yapıların hakkettikleri cezaları çekmesini, tarihin karanlık sayfalarına gömülmelerini diliyoruz.

Haksız yere tutuklu gazeteci, milletvekili, akademisyen, belediye başkanları, siyasetçi, öğrenci ve sendikacıların özgürlüklerine kavuştuğu, insanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiği , demokrasinin ve özgürlüklerin hakim olduğu bir yıl olmasını diliyoruz.

Bölgemizde kardeş Suriye halkları üzerinden çirkef, kanlı, kirli, bir vekâlet savaşı yürütülmektedir. Bu savaş bölge halklarına acı, gözyaşı, sefalet ve yıkımdan başka bir şey getirmemiştir. Bölgemizde savaşların bittiği barışın, sevginin ve paylaşımın hakim olduğu acılı annelerin göz yaşının dindiği, yaraların sarıldığı bir yıl olmasını diliyoruz.

Ülkemizde sarayın, saltanatların tahakkümü ve baskısı altında yaşadığımız bu kara günlerin bitmesini… aydınlığın hakim olduğu halkların iradesinin hakim olduğu bir yıl olması dileği ile …tekrar ras el seni etkinliğimize geldiğiniz için hepinize teşekkür eder yeni yılınız yani ras el seni kutlu olsun”dedi.Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” İlçemizde  farklı renkler yüzyıllardır bir arada kardeşçe  yaşıyor.Çok farklı renkler bu anlamlı gecede bir araya geldi.İlçemizde arapça tiyatrolar,etkinlikler  gerçekleştirerek kültürümüze sahip çıktık,bugünde yeni projelerimizle çalışmalarımız sürdürüyoruz.Bu kapsamda Samandağ Hizmet vakfı bünyesinde yapımı süren dil okulu yakında faaliyete girecek. Biz bu toplumun kendi kültürüne sahip çıkması adına üstümüze düşeni fazlasıyla yapmak, onda ısrar eden, o duruşa saygı duyan, o duruşu sergileyen insanlarla bir arada olmak için çok emek verdik. Bundan sonrada bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.Geleceğe bir iz bırakmak önemlidir.”dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,25
  • EURO

    50,89% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6494,42% -5,16
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

İlgili Haberler


“TARTIŞMALI GENELGEYE YARGI FRENİ: DANIŞTAY MEB’DEN SAVUNMA İSTEDİ”

“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”

“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”

“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”

“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”

“EKITIKE’DEN SINIRLARI ZORLAYAN SÖZLER: ‘DAHA FAZLA ATABİLİRDİK’”

“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK İDDİASI: TAKSİT BELGESİNİ PAYLAŞTI

ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ BİTMEDİ DEMEDEN BİTMEZ DEDİK, BİR YIL SONRA YİNE AYNI MEYDANDAYIZ”

AKARYAKITTA DEPREM: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA

“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE

“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

Yükleniyor

loading

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17