OLAYSIZ 1 MAYIS

OLAYSIZ 1 MAYIS

​​​​​​​Tüm yurtta olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. Yoğun sıcağa rağmen 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı bayram kutlamasında iş ekmek, özgürlük sloganlar?

Türkiye’de milyonlarca işçi ve emekçi, bugün hak gasplarına, grev yasaklarına, yoğun sömürüye, güvencesizliğe, iktidarın emek düşmanı politikalarına, OHAL’e, iş cinayetlerine, savaşa karşı alanlara çıktı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yapılan çağrı sonrası İskenderun Belediyesi Spor Kompleksinde toplanan sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşlar Atatürk Anıt alanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri ve trafiğe kapatılan alanda yürüyüş yapılırken vatandaşlar, ‘Ne OHAL ne darbe tam bağımsız Türkiye’, ‘İş, ekmek, özgürlük’ sloganları atarken‘işçi cinayetlerine son’, ‘kadın cinayetleri durdurulsun’ dövizleri taşıdılar.

Atatürk Anıt alanında toplanan vatandaşlar iş cinayetlerinde kaybedilen işçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına alandakilere seslenen Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayarak sözlerine başladı.

‘Barış, iş, ekmek ve adalet istiyoruz’ diyen Karadaş, parasız ve laik eğitimin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında 1 Mayıs’ı Hatay’da kutlayan Türk-İş ve Hak-İş’i eleştiren Karadaş, ‘şeker fabrikaları satılırken neredeydiniz’ dedi.

Karadaş’ın konuşmasının ardından alandaki vatandaşlar Grup Sıla’nın şarkıları eşliğinde halay çektiler.