NEVRUZ BAYRAMI SEVGİNİN KARDEŞLİĞİN SİMGESİDİR

NEVRUZ BAYRAMI SEVGİNİN KARDEŞLİĞİN SİMGESİDİR

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk coğrafyasında baharın gelişinin simgesi olan Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında Nevruz Bayramı’nın bir mevsim değişiminden ziyade bir arada yaşamanın, kardeşliğin ve sevginin simgesi olduğunu belirten Başkan Savaş, “Manevi mutluluk kaynaklarımızdan bayramlarımız arasında ayrı bir yeri olan ve Türk coğrafyasında coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı’nı karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Baharın habercisi bu güzel bayram, bölgemizdeki kalıcı barış ve huzura dair umutlarımızı yeşertmemizi sağlıyor.” dedi.
Nevruz Bayramı vesilesi ile ekilen iyilik tohumlarının yeşereceğine olan inancını da ifade eden Lütfü Savaş, “Bu anlamlı bayramı asırlar boyu kutlayan yüce milletimiz, sevgi ve hoşgörüyü temel alarak ülkesine, bölgesine ve dünyaya mutluluk ve kültürel zenginliği yaymaya devam edecektir. Bu kutlu bayramın milletimize bolluk, bereket ve hayırlar müjdelemesini temenni ediyor, Nevruz’un hepimize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum.” diyerek hemşehrilerinin ve Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı kutladı.