LİMAKPORT MARDİN’DE TANITILDI

Limakport İskenderun’un Mardin merkezli ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tanıtım Toplantısı’ yoğun katılımla gerçekleşti. 

Hatay 19.02.2020 14:29:23 0
LİMAKPORT MARDİN’DE TANITILDI

Mardin ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren iş insanları, lojistik firmaları ve uluslar arası taşıma yapan firmaların katıldığı toplantıda, İskenderun Limakport’un özellikleri, Mersin limanına göre avantajları, Irak transiti için sunmuş olduğu hizmetler ve mali avantajlar hakkında bilgiler verilmesinin yanı sıra bölgesel ticari kalkınma planı masaya yatırıldı.

Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Habur Sınır kapısına Türkiye’ye en yakın limanı olan ve büyük bir yatırımla yenilenen Limakport İskenderun limanının ticari avantajlarını anlattı. Arısoy, Suriye’ye en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun limanı Halep’e 143 km Erbil’e 925 km Bağdat’a 1250 km, Tebriz’e 1200 km, Tahran’a 1820 km uzaklıkta bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi, “Irak’ın güneyine Süveyş kanalını geçip Arap yarım adasını dolaşarak gitmek yerine İskenderun limanı uygun liman olması dolayısıyla Mersin’e göre ortalama yüzde 15 daha düşük acente lokal masrafları, daha uzun süreli vardiye serbest süre, daha uygun CFS(Aktarma) maliyetleri ve Habur sınır kapısı’na 129 km daha yakın olması avantajı sağlamaktadır. Şirketimiz müşteri temsilciliği ofisleri açtı ve burada 35 kişi 24 saat müşterilerimize hizmet veriyor.  2018 yılında limanda 520 bin 2019 yılında ise 410 bin olmak üzere 930 bin canlı hayvan nakliyatı gerçekleşti.  Nakliyecilerimize şu söylemek istiyorum. Bizi deneyin, memnun kalacaksınız.” dedi.

750 MİLYON DOLAR YATIRIM 

Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Mardin’in, özelikle Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı ve eski İpek yolu üzerinde bulunması ile transit taşıma güzergahında önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Ünlü, Habur sınır kapısına en yakın liman olan İskenderun limanının 8 yıl önce Limak Şirketler Gurubu tarafından özelleştirmeden devir alınarak 750 milyon dolar yatırım yapıldığını ifade ederek şunları söyledi,  “Yılık 1 milyon konteyner eleçme kapasitesini siz değerli iş adamlarının lojistik sektörünün emrine sunulmuştur. Transit taşıma güzergahında önemli bir konuma sahip ve güçlü lojistik sektörü ile Irak transit taşımacılığı merkezi olan Mardin ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin siz değerli iş insanlarına, Habur sınır kapısına en yakın en modern ve en uygun liman olan Limakport İskenderun limanının avantajları hakkında bilgi vermek için buradayız. İskenderun limanının 30-40 yıl önce olduğu gibi Ortadoğu’nun batıdan giriş kapısı olması için 1 yıldır Irak’da ve Suriye’de, değişik girişimlerde bulunuyoruz.  Bu çerçevede 6 ay önce Erbil’de limanımızın ofisini açtık.  Geçtiğimiz Kasım ayında Erbil’deki iş adamlarını toplayarak, limanımızı tanıttık. 

Konteyner başına en az 150 dolar daha az maliyeti var Limandan Mersin’e göre konteyner başına en az 150 dolar daha az maliyetle hizmet alabileceğinizi öğreneceksiniz.  Limakport İskenderun limanında Irak transitini arttırmak birinci önceliğimizdir. Bunun için özellikle siz değerli lojistik firmaları için limanımızın giriş çıkış kapıları yenilendi ve hızlandırıldı. CFS aktarma hizmetleri hızlı ve kaliteli hale getirildi. İlave profesyonel kadro kurulup makine ekipman sayısı artırıldı. Müşteri memnuniyeti için özel ekip kuruldu. Bu ekip müşterimizin talebi sonrası konteynerin serilmesi, hasarsız ve hızlı bir şekilde ıra aktarılması, gümrük süreçlerine destek ve tırın kapıdan çıkışına kadar tüm süreçlere destek olmaktayız. Bunlara ilave olarak İskenderun da artık kamu hizmeti olan Gümrük iş ve işlemleri son bir yılda oldukça hızlı yapılmakta olup Gümrük laboratuarları de devreye alınmıştır. Türkiye’nin 4.büyük limanı İskenderun limanı, stratejik konumu ile gelişmeye açık, Akdeniz’in önemli bir hub limanıdır. Mersin yerine İskenderun olmasını sizlerden talep ediyoruz. 

Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği Kurucu Üyesi, Başkan vekili ve MUSİAD Lojistik Başkanı Ercan Kasap da, Limak İskenderun Limanının değerli yöneticilerinin Mardin’de gerçekleştirildiği Limakport liman’ın Irak transiti için sunmuş oldukları hizmetleri ve mali avantajlarla ilgili iş birliği toplantısı iş insanlarımız için verimli geçtiğini söyledi.

Düzenlenen toplantıya, Mardin Artuklu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı,Vali Yardımcısı, Coşkun Öztürk, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas,Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Limakport İskenderun Limanı Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği Kurucu Üyesi,Başkan vekili ve MUSİAD Lojistik Başkanı Ercan Kasap, UND Başkanı Tahir Aydoğan, İş insanları, STK’lar ve davetliler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7