Tarih: 12.03.2018 10:29

İstiklal Marşı’mız mücadelenin kelimelerle hayat bulmuş halidir!

Facebook Twitter Linked-in

Yayımladığı mesajında yüce Türk milletinin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın öneminin hiçbir zaman azalmayacağını belirten Başkan Savaş, “İstiklal Marşımız, milli mücadele yıllarında ve Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığı için canını dişine takan kahraman milletimizin verdiği mücadelenin kelimelerle hayat bulmuş halidir. Vatan toprakları bilfiil işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı marşımız, bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuzun manevi duygularını en samimi şekilde ifade etmiş ve bir ulusun nasıl yeniden ayağa kalktığını dile getirmiştir. Vatan sevgisini ve hürriyet aşkını her şeyden üstün tutan aziz milletimiz, tıpkı o günlerde olduğu gibi bugün de milli birlik ve beraberlik içinde hareket ederek geleceğe umutla bakmaktadır.” dedi.

Mesajında Mehmet Akif Ersoy için de ayrı bir parantez açan Başkan Savaş, milli şairin; örnek kişiliği, güzel ahlakı ve milli değerlere olan bağlılığı ile Türk ulusunun kalbinde her zaman özel bir yere sahip olacağını ifade etti.

Düşüncelerini milli şairin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözleri ile tamamlayan Başkan Savaş, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —