HATAYLI 2 KİŞİNİN CENAZESİ YURDA GETİRİLEMİYOR

HATAYLI 2 KİŞİNİN CENAZESİ YURDA GETİRİLEMİYOR

Suudi Arabistan’da vefat eden Hataylı 2 kişinin cenazeleri henüz yurda getirilemezken, aileleri destek bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Suudi Arabistan’daki 2 gurbetçi, İrfan Horoz ile Bilal Aydınlı adlı hemşerilerimizin cenazelerinin yurda getirilmesine yönelik çabalar henüz sonuç vermedi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 11-12 gün önce Suudi Arabistan’da vefat eden İrfan Horoz (Cumhur Deniz) ile Bilal Aydınlı’nın cenazelerinin yurda getirilmesi noktasında, aileleri; Türk Dışişleri, Milletvekilleri ve devlet büyüklerinden destek ve yardım bekliyor.

Merhum gurbetçi Hataylıları tanıyan ve onlarla Suudi Arabistan’da zaman geçiren bir hemşerimiz, olayla ilgili şu paylaşımı yaptı:“Rahmetli Cumhur Deniz, eski adıyla İrfan Horoz ve değerli Bilal Aydınlı abilerimizin Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, işlemleri 10 günden beri bitmesine rağmen morgda bekletme sebebimiz, uçaklar ve kargo olmadığı için. Ben, özelikle tüm makam, mevki, Milletvekilleri ve Hataylı siyasetçilere haber vermeme, birebir söylememe, yardım talep etmemize rağmen, maalesef kimse ilgilenmemiştir.

Biz, hayatımızı gurbetlerde çalışıp, ailelerimize helal ekmek götürmek ve ülkemize döviz kazandırmak için buradayız. TC vatandaşı bunu hak etmiyor. Ama gün gelir, makam ve mevki talep edecek siyasetçi, karşılığını fazlasıyla alacaktır. Bundan da hiç şüphem yoktur. Tekrar mekanlarınız cennet olsun. Ailelerine başsağlığı diliyorum.”Suudi Arabistan’da çalışan bir başka Hataylı hemşerimizin, cenazelerin yurda getirilemeyişi ile ilgili sitemi de şöyle:

“Dışişleri Bakanlığı’na ve Devletin yetkili birimlerine… Hatay’ın tüm partilerine ve milletvekillerine insani çağrımızdır… Hatay Yayladağı Turfanda Mahallesi nüfusuna kayıtlı merhum Bilal Aydınlı ve yine Antakya nüfusuna kayıtlı Cumhur Deniz, cenaze işlemleri tamamlanmasına rağmen, uçak seferi olmayışından, 10 günden beri morgda, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bekletilmektedir. Cenazelerin bir an önce ülkeye getirilmesi için yetkililerin ve Hatay Milletvekillerinin girişimlerini ve yardımlarını bekliyoruz.”