HATAY’IN GELECEĞİNİ HATAYLILARIN İNŞA ETMESİNİ İSTİYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş’ın 21 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdiği ‘31 Mart 2019 Hatay’ın Geleceği’ adlı toplantısı Hatay halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Hatay 22.01.2019 09:48:44 0
HATAY’IN GELECEĞİNİ HATAYLILARIN İNŞA ETMESİNİ İSTİYORUZ

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bugüne dek gerçekleştirdiği tüm hizmetlerin ve Hatay’ın aydınlık geleceği için üretilen projelerin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, ilçe belediye başkanları, CHP il ve ilçe örgütleri, İYİ Parti Hatay temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: “ATALARIMIZDAN ALMIŞ OLDUĞUMUZ BU BAYRAĞI GELECEĞE HUZUR İÇERİSİNDE TAŞIMAK İÇİN ADAYIZ”

Yönettiği şehrin karakteristik özelliklerine hakim olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Tam 10 yıl önce yola çıktık, bir damlaydık. Yukarıdan düştükçe önce bir gölet olduk, sonra göl olduk, sonra okyanus olduk, hep birlikte bu şehre umut olduk. Hatay’da din, dil, ırk, mezhep, renk hiçbir şekilde birbiri ile kavga etmemiş. Atalarımızdan bu mirası biz devralmışız. Ben hangi şehri yönetiyorum, hangi şehirde belediye başkanlığı yapıyorum bunu bilerek yapıyorum. Biz atalarımızdan almış olduğumuz bu bayrağı geleceğe huzur içerisinde taşımak için adayız” dedi.

“ÖNCE SAĞLIK DEDİK”

Başkan Savaş, görev yaptığı süre boyunca gerçekleştirdiği icraatları da anlattı. Savaş, “Önce sağlık dedik, Hatay’ın 60-70 yıllık içme suyu şebekeleri vardı. Biz önce asbestli, kurşunlu, bakırlı, içerisinde hem kanserojen hem de ağır metaller olan kurşundan, bakırdan, demirden insanlarımızı korumak için hızlı bir şekilde alt yapıya yöneldik. Bütün bunları değiştirmeye başladık. 10 yıldır değiştiriyoruz ama değiştireceğimiz çok daha ilçemiz, mahallemiz var. Biz Dörtyol’dan Samandağ’a, Hassa’dan Arsuz’a kadar birçok alanda 8 tane arıtma tesisi bitirdik. Bunların hepsi çok modern. Asi Nehri’ne dökülen bütün kanalizasyonları yaptık. Asi Nehri’ne dünyanın beşinci, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin birinci arıtma tesisini yaptık.

Erzin’den Arsuz’a, Samandağ'dan Hassa’ya kadar birçok köprü yaptık. Köprülü kavşaklar, akıllı kavşaklar, alt geçit, üst geçit yaptık ama bunların ötesinde biz birbirimize gerçekten de gönül bağı kurduk. O köprüler hiçbir şey ifade etmez aramızda gönül köprüsü olmadıktan sonra” diye konuştu. 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’ın ticaret ve üretim potansiyeline rağmen iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ekonomik olarak iyi durumda olmadığını söyleyerek, siyasi rant için Hataylıların yok sayıldığını belirtti.Başkan Savaş’ın altyapı çalışmalarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Güzelmansur, Asi Nehri başarısının da Lütfü Savaş'a ait olduğunu söyledi. 

HATAY’IN GELECEĞİNİ HATAYLILARIN İNŞA ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Hatay gibi kadim bir şehrin geleceğini Hataylıların belirlemesi gerektiğine dikkat çeken Güzelmansur,  kentte hoşgörü ve barış ikliminin devamlılığı için bunun elzem olduğunu ifade etti. 

TOKDEMİR: “YENİDEN CHP, YENİDEN LÜTFÜ SAVAŞ”

Tanıtım toplantısında konuşan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “İyi ki bir Lütfü Savaş’ımız var. Onun yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim Ensar şehri olduğumuz doğru. Ama her şeyin bir süresi var. Suriyelilerin de zamanı geldiğinde güvenle evlerine dönmeleri gerekiyor” dedi 

ŞAHİN: “KAŞIKLA VERDİLER KEPÇEYLE ALDILAR” 

Suzan Şahin Ak Parti’nin verdiği hiçbir sözü tutmadığını ifade ederek, “Vatandaş sabah akşam simit ekmek çay yese asgari ücret bitiyor. Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar” dedi. 

“HATAY 31 MART’TA CEVABINI VERECEKTİR”

Şahin, “Atatürk Hatay’ı namusu olarak görmüştür. Hatay halkı da bu namusa sahip çıkacaktır. Hatay’daki mültecileri savaş mağduru oldukları için ağırladık. Ekmeğimizi,aşımızı, evimizi  paylaştık. Ama artık yarım kalan ekmeğimizi de alacak konuma geldiler. Süleyman Soylu Başkanımız Lütfü Savaş’a ‘Adamsa cevap versin’ dedi. Hatay 31 Mart gecesi cevabını verecektir” şeklinde konuştu.Toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini ve gelecek projelerini anlatan videolar da yer aldı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7