HATAY’DA DOLANDIRICILIK İDDİASI

HATAY’DA DOLANDIRICILIK İDDİASI

Hatay’dan görücü usulüyle Manisa’nın Alaşehir ilçesine evlendirilmek üzere getirilen gelin adayı, yaklaşık 40 bin lira değerindeki altınla kayıplara karıştı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, görücü usulü oğlunu evlendirmek isteyen İsmail Karaaslan, adının 'Sebahat' olduğunu öne süren genç kadın ve yakınları tarafından 50 bin lira dolandırıldığını iddaa etti. Dolandırıldığını anlayan Karaaslan'ın şikâyeti üzerine jandarma, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı. Bir tanıdıkları vasıtasıyla Karaaslan'a, Hatay'da evlenmek isteyen biri olduğu ve isterlerse tanışmalarına aracılık edebileceğini söyledi.

Bunun üzerine İsmail Karaaslan, oğlu Bünyamin Karaaslan ve İ.Y. ile birlikte 7 Şubat'ta Hatay'a gitti. Karaaslan, burada kendisini 'Sebahat' ismi ile tanıtan genç kadın ve isminin 'Habib' olduğunu söyleyen teyzesinin oğlu ile görüştü. İsmail Karaaslan, görüşmelerinin ardından kız tarafına 15 bin lira başlık parası verdi.

Taraflar daha sonra 9 Şubat'ta düğün alışverişi için birlikte Alaşehir'e döndü. Kıza kuyumcu dükkânından alınan yüzük, küpe ve bileziklerden oluşan 35 bin liralık altın takıldı. Ertesi gün nikâh hazırlıkları için genç kadın ve yakınını uyandırmak üzere kaldıkları eve giden Bünyamin Karaaslan, şok yaşadı. Kapıyı çalmasına rağmen açan olmayınca içeri giren Karaaslan, evi boş görmesinin üzerine dolandırıldıklarını anladı. İsmail Karaaslan, oğlu Bünyamin İlçe Jandarma Komutanlığı'na gidip, altınları alarak, kaçan genç kadın ve yakınlarından şikâyetçi oldu. Bunun üzerine jandarma ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.