Hatay’da aynı anda 25 orman yangını

Hatay’da aynı anda 25  orman yangını

Hatay'ın dağlık kesimde 25 farklı noktada aynı anda çıkan orman yangınında 10 hektar alan zarar gördü.

Aynı anda çeşitli noktalarda orman yangının çıkması sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.Antakya Merkez ilçeye bağlı Ballıöz, Kisecik ve Toygarlı mevkilerinde dün saat 19.00 sıralarında yaklaşık 25 farklı noktada aynı anda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 40 arazöz, 20 su tankı, 10 iş makinesi ve çok sayıda ekip sevk edildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, çıkış nedeni henüz belli olmayan yangınlara hızla müdahale edildiğini Konya, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve Kulis’ten araç takviye edildiğini 250 yer isçisinin de yangında görev yaptığını söyledi.

Yaklaşık 25 farklı noktada çıkan yangınların 22'sinin gece saat 24.00’ sıralarında kontrol altına alındığını kaydeden Ketmern, bölgedeki 3 noktaya geceden sabaha müdahalenin sürdüğünü aktardı.

Öte yandan, jandarma ekipleri de 25 farklı noktada aynı anda çıkan ve ilk belirlemelere göre 10 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınlarının nedeni ve faillerine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.