Tarih: 29.09.2018 14:50

Hatay Tanıtım Günleri Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Tanıtım günlerinde konuşan İskenderun Belediye Başkan’ı Seyfi Dingil Hatay’ı medeniyetler şehri olarak tanıtmanın gayretinde olduklarını, tanıtım günlerinde İskenderun’un da eşsiz güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını kaydetti.

İskenderun’un Akdeniz’in İncisi olduğunu söyleyen Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun alt yapı olarak, demir çelik sektörü olarak, limanlarıyla, lojistikle, antrepolarıyla, gümrük ve ihracatıyla Türkiye'nin sayılı kentlerinden birisi. Her ne kadar ilçe olsak dahi Türkiye'de yaklaşık 45 vilayetten de daha büyük bir vilayet” dedi.

Hatay’ın coğrafyasını tanıtmanın verdiği mutluluğun tarifsiz olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil, Hatay’ın zor günlerde dahi birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu anlatabilmek adına İstanbullularla buluştuklarını belirtti.

Hatay kardeşlik, birlik ve beraberliğin kenti, medeniyetlerin bir kenti. olduğunu dile getiren Başkan Seyfi Dingil; “Hatay üç tane semavi dinin bir arada yaşadığı önemli bir kentimiz. Bütün esnafımızla, belediyelerimizle, valimizle, milletvekillerimizle İstanbul halkına, Hatay'ın kültürünü, yaşantısını, mutfak kültürünü, birliğini, beraberliğini tanıtmak için buradayız' diye konuştu.  dedi.

Hatay’ın yaşadığı bu zor günler içerisinde bile güvenli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Seyfi Dingil; “Hatay’da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir. İnşallah bizlerde Hatay’ın barışına, hoşgörüsüne, sevgisine ve muhabbetine katkı  sunmaya birlikte devam edeceğiz” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Valisi Erdal Ata, milletvekilleri diğer protokol üyeleri ile birlikte diğer belediyelerin ve esnafların stantlarını da ziyaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —