HATAY HALKI BİRBİRİNE SARILDI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Halk TV ekranlarında Enver Aysever’in Konuğu olarak yaklaşan seçimler öncesi kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay 27.03.2019 10:45:57 0
HATAY HALKI BİRBİRİNE SARILDI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Halk TV ekranlarında Enver Aysever’in Konuğu olarak yaklaşan seçimler öncesi kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.Hatay’ın tarihi, kültürel ve sosyolojik zenginliklerini anlatarak programa başlayan Lütfü Savaş, “Şehrimiz Anadolu ile Orta Doğu topraklarının tam ortasında.

Şu anda sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gözü Orta Doğu’nun üzerinde. Burada olan her şey tüm dünyayı etkiliyor. Onun için Hatay öksürürse Edirne zatürre olur. Yanı başımızda yedi buçuk yıldır devam eden bir savaş var. Oradaki savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyelileri biz şehrimizde ağırlıyoruz. Ancak bunun olumsuz yansımalarını da yaşıyoruz.

Özellikle ekonomik olarak sığlaşma yaşadık. Gençlerimiz işsiz kaldı. Suriyeliler vergi ödemeden iş yeri sahibi oldular. Konut fiyatlarında artış oldu” diyerek şehrin sosyolojik durumu hakkında bilgi verdi.Şehrin nüfus oranları ile ilgili de bilgi paylaşan Lütfü Savaş, “3 yıl öncesinde kadar doğan Suriyeli bebek sayısı ile Hataylı bebek sayısı yüzde elli yüzde elliydi.

Ancak şu anda yüzde 60’a yüzde 40 oranında Suriyeli bebek doğuyor. Bu oran böyle devam ederse ortalama 12 yıl sonra nüfusumuz eşit hale gelecek. Ankara’daki devlet büyüklerimizden bu nüfus yoğunluğunu görmelerini istiyoruz. Bununla beraber seçime 3 ay kalmasından itibaren hızla kimlik almaya başladılar. Şu anda 2 tane muhtar adayları var. 5 yıl sonra belediye başkanı, 10 yıl sonra da büyükşehir belediye başkanı adayı olabilecek duruma gelebilirler.

Biz kendi çocuklarımızın öz yurdunda öksüz gibi kalmalarını istemiyoruz. Suriye de zamanında Filistin’den gelen misafirlere kapılarını açmış ama onlara seçme ve seçilme hakkı vermemiş. Neden bilinmez biz bunu çok kolay yaptık. Bizim tek isteğimiz sınırda güvenli bölgeler oluşturulsun ve bu insanlar o bölgelere yerleştirilsin” diyerek devlet büyüklerinden Hatay halkının yaşadığı mağduriyeti görmesini istedi.

Seçim sürecinde yürüttükleri kampanyanın “SARIL” olduğunu paylaşan Lütfü Savaş, “Şu anda dünyanın birçok noktasında ayrıştıran, ötekileştiren bir dil kullanılıyor. Biz bu dile uzağız. Biz tüm renklerimizle birbirimize sarılıyoruz. Her din ve mezhepten vatandaşlarımızın bayramını birlikte kutlarız. Hem Hatay’ın hem de Anadolu’nun kurtuluş yıllarındaki gibi birbirimize sıkı sıkı sarılıyoruz” dedi.

Lütfü Savaş, şehirde yaşanan ekonomik daralmayı örneklerle de açıkladı. Hatay’daki lojistik sektörünün Türkiye’de ikinci sıradayken iş yapamaz duruma geldiğini ifade den HBB Başkanı, “TIR’ların dorseleri şu anda siyasi parti adaylarının tanıtımı için kullanılıyor. Seçim bittikten sonra ne olacak peki. Demir çelik sektörümüz ihracat yapamıyor. 5. teşvik bölgesini hak etmemize rağmen alınmıyoruz.

Yatırımlar yanı başımızdaki Osmaniye, Kahramanmaraş gibi şehirlere kayıyor. Kişi başına düşen gelirimiz düştü. Bunun için kampanya yaptık, ilgili makamlara ilettik” ifadelerini kullandı.Hatay’da belediye başkanlığı görevi süresince her zaman herkese kucak açtığını ve herkesi sahiplendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Biz hiçbir zaman seçmen ya da bölge ayrımı gözetmedik.

Kimseyi ötekileştirmedik. Sağ seçmen de sol seçmen de bize gönül rahatlığıyla oy verebiliyor. Sınır ötesinde görev yapan askerlerimiz de buna dâhil. Afrin ve İdlib’te Mehmetçiğimizin morali ve rahatı için üstümüze düşen her şeyi yaptık. Seçim akşamında da sonuçları 1-2 saat içinde açıklamayı düşünüyoruz. Dersimize iyi çalıştık. İnsanlarımızın emeğini boşa çıkartmayacağız” diyerek 31 Mart gecesinden zaferle ayrılacaklarına olan inancını yineledi.

Programın son bölümünde 31 Mart seçimlerinin parti değil kişi seçimi olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Seçilecek adayın ayak izlerinin temiz olması gerekir. Hatay’ın değerlerine yeni güzellikler katması gerekir.

Bu seçim partilerin ötesinde bir seçim. Ülkede bir beka sorunu yok. Varsa da bunu muhalefetin konuşması lazım. 17 yıldır iktidarda olanların beka sorun var demesi biraz garip” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

Yükleniyor


“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“HATAY’DA ELEKTRİK TELLERİ YANGIN ÇIKARDI, FIRTINA ŞEHRİ ALTÜST ETTİ!”

“HATAY’DA 500 BİN SOSYAL KONUT BAŞLADI”

HATAYSPOR’UN 180 MİLYON TL’LİK KAYIP ŞOKU: İKİ YÖNETİM ARASINDA DEV FARK!

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8