HATAY'DA 1 ASKER ŞEHİT OLDU!

HATAY

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi hudut karakolunda görevli Piyade Er Ertuğrul Üstün sınırdan geçiş yapmak isteyen Suriyelilere müdahale sırasında yaşanan kaza sonucu şehit düştüğü bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, olay dün gece 23.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi Şehit Çavuş Murat Özeker Piyade Hudut Karakolu (Beşaslan) Sorumluluk sahasında yaşandı.Nöbetçi olan P. Er Ertuğrul Üstün (1998 Niğde doğumlu) asker sınırdan geçiş yapmaya çalışan Suriye Uyruklu şahsılara müdahale etmek istediği esnada, duvarın üstüne çıkmış ve dikkatsizlik sonucu duvardan aşağıya düştüğünde kendi silahı ateş almış, boynundan yaralanarak olay yerinde şehit olduğu belirtildi.

Reyhanlı İlçesi Şehit Çavuş Murat Özeker Piyade Hudut Karakolu’nda vatani görevini yaparken, şehit olan P. Er Ertuğrul Üstün toprağa verilmek üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Niğde’ye Hatay Havaalanından havayoluyla uğurlanacağı bildirildi. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Hatay sınır bölgesinde devriye görevi sırasında Suriye tarafından Türkiye tarafına yasa dışı geçmeye çalışan kişileri yakalamam için yapılan müdahale sırasında bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, 'Müdahale esnada bir kahraman silah arkadaşımız meydana gelen silah kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz' denildi.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Piyade Onabaşı Ertuğrul Üstün için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda Bakan Akar, 'Silah arkadaşımız, 17 Mayıs 2019 tarihinde Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında meydana gelen silah kazası sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim' dedi.