Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın katkılarıyla, "Hatay’da Yanan Ormanları Yeniden Yeşertme” kampanyası kapsamında, Karahüseyinli Mahallesinde gerçekleştirilen fidan d
Arsuz Karahüseyinli mahallesin yukarı kısmında bulunan ve geçen yıl yaşanan büyük yangından zarar gören alanda gerçekleşen fidan dikim törenine; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım’ın yanı sıra bölge halkı da eşlik etti.
Geçen yıl komşu üç ilçeyi etkileyen, büyük bir yangın afeti yaşadıklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Yaşanan bu yangında, Arsuz’un daha fazla alanları etkilenmiştir. Bu yangın yerleşim yerlerine kadar gelmiş ve birçok mahalle sakinimizin evi zarar görmüştür. Hemen ardından hep birlikte, hem evi yanan hem de bağı bahçesi yanan vatandaşlarımıza, belediyemiz ve destek olan birçok kurum, kuruluş, iş insanı ve vatandaşlarımızla hatta Türkiye’nin birçok yerinden gelen yardımlarla bunun yarasını sarmaya çalıştık. Ancak o yangında o kadar çok yerimiz yandı ki hala yeşillendirilmesi gereken birçok alanımız var. Yangınlara afet diyoruz ama bu doğal olmayan bir afet, engellenebilir bir afet. Bu yangınlara karşı önlem almamız gerekiyor. Şimdi ağaçlarımızı dikeceğiz. Ancak ormanın eski şeklini alması için yılların geçmesi gerekiyor. Yangın, sadece ormana değil ekonomiye de zarar veriyor. Bunun yanında doğayı ve iklimi de etkiliyor. Arsuz bölgemizde bu yeşillendirme çalışmalarını gerçekleştiren başta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na ve emeği olan, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55