GASTRONOMİ EVİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Medeniyetlet beşiği Hatay’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafın

Hatay 20.03.2019 12:11:37 0
GASTRONOMİ EVİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Medeniyetlet beşiği Hatay’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından gerçekleştirdi.

Başkan Savaş’ın bilim insanı duyarlılığıyla özenli bir şekilde restore edilen eski bir Antakya evi olan Aslanlı Konak, yeni adıyla UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışına Başkan Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu CHP Hatay milletvekillerinden Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazeaslan, CHP Antakya Belediye Başkanı Adayı Hikmet Hatunoğlu, sivil toplum kuruluşları ile CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Savaş, “Eski bir Antakya evi olan Aslanlı ev gastronomi evine yakışır bir şekilde restore edildi. İçerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet temalı odalar mevcut. Gastronomi evimizin tüm mobilyaları Ali Altın Bey tarafından yapıldı. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada sadece Hatay’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak, kebap çeşidi olmayacak.

Hatay’ımıza gelen misafirler burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak hizmet verecek Gastronomi Evi’nde herkes misafirini gururla ağırlayabilecek. Günü birlik düzenleyeceğimiz workshop’larda insanlar eğitim alıp kendi yemeklerini yapıp yiyebilecekler.

Ayrıca tüm bunların yanında yemek sektörü ile ilgilenen ve eğitimini alan hem HATMEK kursiyerleri hem üniversite öğrencileri hem de lise öğrencileri buradan katkı alabilecek. Geldiğimiz noktada Antakya’da 15 sokağımızın bütününün restorasyonunu yapıyoruz. Bugün bizi buraya gelen tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu yerin hem belediyemize hem de kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Evimizde misafirlerimiz yemek yedikten sonra kendi kahvesini kendilerinin çekeceği ve kendisinin yapıp içebileceği bir odamız da mevcut.  Sevgili eşim Nazan Hanım’a Gastronomi Evi’nin hayata geçmesindeki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Evin restorasyonunu biz yaptık ama mutfakta hep o vardı.

İnşallah burası Hatay’ın gözbebeği olacak” açıklamalarında bulundu.Mehmet Güzelmansur da, hiç kimsenin aklına gelmeyen fikirler ile Hatay’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayan Başkan Lütfü Savaş’a ve Gastronomi Evi’nin açılmasında büyük emek vererek gecesini gündüzüne katan Nazan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

Düşüncelerini paylaşan bir diğer milletvekili de İsmet Tokdemir oldu. Tokdemir, geçmişteki değerlerimizi koruyarak Hatay’ı layık olduğu yere hep birlikte taşıyacaklarına vurgu yaparak, “Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.  Bu güzel hizmeti Hatay’a kazandıran,  insanlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden Başkan Savaş’a ve eşi Nazan Savaş’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak düşüncesini paylaşan Tetikoğlu ise, son zamanlarda Antakya’da restorasyon çalışmalarının arttığını belirterek, “Hatay özellikle meze konusunda Gastronomi Kenti unvanına yakışır çok zengin bir şehir. Ümit ediyorum ki bu gibi benzer mekânlar Hatay’da artar ve şehrinizin turizmine katkı sunar”  diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.Protokol ile gerçekleştirilen açılışın ardından Hatay’ın zengin yemek kültürü katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

Yükleniyor


HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

HATAY PAYAS’TA KUMAR OPERASYONU: 2 BİN TL VE OYUN MALZEMELERİYLE YAKALANDILAR

KADIN EL EMEĞİ PAZARI ARSUZ’DA AÇILDI

HAKİM PROJESİYLE İSTİHDAMA GÜÇLÜ ADIM :İŞ ARAYANA KURS, ÇALIŞANA GELECEK!

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0