GASTRONOMİ EVİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Medeniyetlet beşiği Hatay’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafın

Hatay 20.03.2019 12:11:37 0
GASTRONOMİ EVİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Medeniyetlet beşiği Hatay’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından gerçekleştirdi.

Başkan Savaş’ın bilim insanı duyarlılığıyla özenli bir şekilde restore edilen eski bir Antakya evi olan Aslanlı Konak, yeni adıyla UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin açılışına Başkan Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu CHP Hatay milletvekillerinden Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazeaslan, CHP Antakya Belediye Başkanı Adayı Hikmet Hatunoğlu, sivil toplum kuruluşları ile CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Savaş, “Eski bir Antakya evi olan Aslanlı ev gastronomi evine yakışır bir şekilde restore edildi. İçerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet temalı odalar mevcut. Gastronomi evimizin tüm mobilyaları Ali Altın Bey tarafından yapıldı. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada sadece Hatay’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak, kebap çeşidi olmayacak.

Hatay’ımıza gelen misafirler burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak hizmet verecek Gastronomi Evi’nde herkes misafirini gururla ağırlayabilecek. Günü birlik düzenleyeceğimiz workshop’larda insanlar eğitim alıp kendi yemeklerini yapıp yiyebilecekler.

Ayrıca tüm bunların yanında yemek sektörü ile ilgilenen ve eğitimini alan hem HATMEK kursiyerleri hem üniversite öğrencileri hem de lise öğrencileri buradan katkı alabilecek. Geldiğimiz noktada Antakya’da 15 sokağımızın bütününün restorasyonunu yapıyoruz. Bugün bizi buraya gelen tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu yerin hem belediyemize hem de kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Evimizde misafirlerimiz yemek yedikten sonra kendi kahvesini kendilerinin çekeceği ve kendisinin yapıp içebileceği bir odamız da mevcut.  Sevgili eşim Nazan Hanım’a Gastronomi Evi’nin hayata geçmesindeki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Evin restorasyonunu biz yaptık ama mutfakta hep o vardı.

İnşallah burası Hatay’ın gözbebeği olacak” açıklamalarında bulundu.Mehmet Güzelmansur da, hiç kimsenin aklına gelmeyen fikirler ile Hatay’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayan Başkan Lütfü Savaş’a ve Gastronomi Evi’nin açılmasında büyük emek vererek gecesini gündüzüne katan Nazan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

Düşüncelerini paylaşan bir diğer milletvekili de İsmet Tokdemir oldu. Tokdemir, geçmişteki değerlerimizi koruyarak Hatay’ı layık olduğu yere hep birlikte taşıyacaklarına vurgu yaparak, “Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.  Bu güzel hizmeti Hatay’a kazandıran,  insanlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden Başkan Savaş’a ve eşi Nazan Savaş’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak düşüncesini paylaşan Tetikoğlu ise, son zamanlarda Antakya’da restorasyon çalışmalarının arttığını belirterek, “Hatay özellikle meze konusunda Gastronomi Kenti unvanına yakışır çok zengin bir şehir. Ümit ediyorum ki bu gibi benzer mekânlar Hatay’da artar ve şehrinizin turizmine katkı sunar”  diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.Protokol ile gerçekleştirilen açılışın ardından Hatay’ın zengin yemek kültürü katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7