Tarih: 27.02.2018 13:11

DÜN NE OLMUŞTU..? 

Facebook Twitter Linked-in

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya tüm şehitlere rahmet, ailelerine ve Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulunarak “Biz kendi topraklarımızda barış içinde özgürce yaşamak istiyoruz. Suriye’de de barış istiyoruz. Suriye’nin bölünüp, parçalanmasından yana değiliz. Ülke güvenliğimiz sağladıktan sonra, askerlerimizin Suriye topraklarından ivedilikle çekilmesinin sağlanması gerekir” dedi

.
 
Bugünü anlamak için dünü bilmek gerektiğini ifade eden CHP’li Yıldırım Kaya “Peki, dün ne olmuştu? Türkiye yavaş yavaş bu bataklığın içine nasıl çekildi; Suriye-Türkiye ilişkileri 2009 yılında altın çağlarını yaşıyordu. Ortak kahvaltılar, ortak Bakanlar Kurulu toplantıları, karşılıklı vizelerin kaldırılması… Hem Türkiye’de hem de Suriye’de coşku ve memnuniyetle karşılanıyordu. Karşılıklı vizelerin kaldırıldığı 16 Eylül 2009’da, dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''Buradan kardeş Suriye halkına seslenmek istiyorum; Türkiye sizin ikinci memleketinizdir ve Türk halkı vizesiz bir şekilde sizlere kucağını açmaktadır'' demişti” diye konuştu.
 
CHP’li Kaya, Davutoğlu’nun, 14 Ekim 2009’da Türkiye-Suriye “Ortak Bakanlar Kurulu” toplantısı sonrasında, çok duygusal bir konuşma yaparak, 'İki halkın birbirini bu kadar özlediği hepimizce malumdu ama bu kadar özlemle birbirlerini beklediklerini ve kucaklaşma arzusu içinde olduklarını bir kez daha müşahede ettik' sözlerini hatırlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —