DUDU’DAN MECLİSE SORU ÖNERGESİ    

DUDU’DAN MECLİSE SORU ÖNERGESİ    

Chp hatay milletvekili av. Mevlüt Dudu: Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Güven Oğurol isimli 23 yaşındaki gencimiz, 12 Mart 2018 tarihinde saat 22.00 sıralarında “Dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle kullandığı otomobilde polis kurşunlarıyla yaşamını yitirmiştir.Hiç bir şey insan hayatından daha değerli değildir.

Gencecik bir evladımızın yaşamını yitirmesine gerek kalmadan çözülebilecek bir takibin bu şekilde sonuçlanması; vatandaşlarımızın güvenlik güçlerine yönelik tepkisine neden olmuş, endişe yaratmıştır.
Bu bağlamda;
1)   Güven Oğurol’a “Dur” ihtarı nasıl yapılmıştır? 
2)  “Dur” ihtarının ardından Güven Oğurol’un içinde bulunduğu otomobilin lastiklerinin patlatılması yerine vücuduna ateş edilmesi olayı da soruşturulmuş mudur? 
3)   Hatay Valiliği tarafından olay sonrası yapılan açıklamada; “Dur ihtarına uymayıp otomobiliyle hızını arttırıp kaçmaya çalışan Güven Oğurol’a yönelik önce havaya uyarı atışı yapıldığı, daha sonra lastiklere doğru iki el atış yapıldığı, bunlardan birinin Güven Oğurol’a isabet ettiği” belirtilmiştir. Bu açıklamadaki tuhaflıktan da anlaşıldığı üzere lastiklere nişan alınan kurşun nasıl olup da Güven Oğurol’un vücuduna isabet ederek, ölümüne yol açmıştır? Lastiklerde kurşun bulunmuş mudur?
4)    Olay anına ilişkin kamera kayıtları incelenmiş midir?
5)    Hatay Valiliği’nin de açıkladığı üzere konunun şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılması için açılan idari ve adli soruşturmanın çerçevesi nedir?