Dörtyol’a 250 Yataklı Hastane
AB’li heyet ve Protokol birlikte butona basarak 2021’de tamamlanacak Hastane binasının temeline törenle ilk harç kondu
Avrupa Birliği ve Fransız Kalkınma Ajansı hibe destekli Dörtyol’a sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen 250 yatTemel atma törenine; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, AB delegasyonu Büyükelçi Christian Berger, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki; 48.000 m² kapalı alanlı yapımına başlanan Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi binasının hizmete girmesiyle ilçe ve hinterlandında yaşayan vatandaşlarımıza ve geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara hizmet edeceğini söyledi.AB Avrupa Birliği ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın hibe destekli Dörtyol Yeni Devlet Hastanesiyle ilgili bilgi veren Tiryaki “53’ü yoğun bakım, 197’si diğer klinik yatakları olmak üzere toplam 250 yatak kapasitesi A-II rolünde hizmet vermesi planlanmaktadır.
Tıbbi donanım, demirbaş ve mefruşat dâhil olan bu projede, Bakanlığımız hizmet politikalarına uygun 105 adet poliklinik odası, 8 adet ameliyathane, 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, 4 adet yanık yatağı vb. birçok özellikli hizmet sunumuna yönelik alt yapı planlanmıştır” diye konuştu.Hastanede palyatif bakım merkezi, diyabet polikliniği, böbrek taşı kırma ünitesi ve plastik cerrahi gibi yeni hizmetler de bulunacağını da vurgulayan Tiryaki “Yoğun bakım servisi güçlenerek en ciddi vakaların tedavisini mümkün kılacak, ayrıca ilk çocuk yoğun bakım ünitesi de devreye girecek.

Yeni hastane, sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen dijital bir hastane olacak, Azami güvenlik için binanın temeline sismik izolatörler monte edilecek, Enerji tasarrufu da ön planda olacak. Yeni hastanenin Mart 2021 yılında geçici iş kabulünün yapılması ve yeni hastanenin faaliyete geçmesi öngörülmektedir” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnce Öz de Türkiye’nin AB ile işbirliği içinde sağlık alanında gerçekleştirdiği bu yatırımın, 250 yataklı Hastanenin bölgede Suriyeli misafirlerin yoğunluğu dikkate alınarak projelendirildiğini söyledi.
Bu işi 5-6 yıldır takip ettiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili H. Bayram Türkoğlu ise “Avrupa Birliği Fonuyla Fransız Kalkanıma ajansının finansmanıyla projenin adı kondu. İhalesi yapılarak anahtar teslim olarak iki yıl sonra bu şifa yurdunun temelini bugün atıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
Yükleniyor
SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI
PAYAS VE ERZİN OSB’LERDE YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI
HBB HAKİM PROJESİYLE İŞ GÜCÜ İHTİYACI VE MESLEK EĞİTİMİ BULUŞTU
HASTA NAKİL HİZMETİNDE 7 BİN 130 VATANDAŞA ULAŞILDI
VALİ MASATLI YENİDEN HİZMETE AÇILAN KURUMLARI İNCELEDİ
RİYAD'DAKİ İŞÇİ EVİNDE PATLAMA VE YANGIN FACİASI: 4 HATAYLI İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
HATAY'DAN 15 TEMMUZ'DA GÜÇLÜ BİRLİK VE MİLLÎ İRADE MESAJI
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




