Tarih: 10.06.2019 11:17

Dörtyol'a şehit ateşi düştü

Facebook Twitter Linked-in

Alınan  bilgiye göre çatışma bölgesinden alınan şehidin cenazesi Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Rütbesinin piyade onbaşı, doğum yerinin ise Hatay olduğu öğrenilen şehitle birlikte çatışmada ayrıca yaralı dört askerin de tedavilerinin sürdüğü ifade edildi.

Yaralı askerler, bölgeden tahliye edilerek Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındığı öğrenildi. TSK’nın sınırda ve Suriye’de konuşlu bulunan topçu birlikleri, saldırıyı düzenleyen teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına tutu.

Suriye'nin Azez bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne, PKK ve PYD'li teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan uzman Çavuş’un Hatay’ın Dörtyol ilçesinden Halil Kurt'un olduğu öğrenildi.İlçeye bağlı Yeşil Mahallede oturan Halil Kurt'un ailesine oğullarının şehitlik haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehit Uzman Çavuş Halil Kurt, memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bugün  öğle namazı sonrasında düzenlenecek devlet törenin ardından Çamlık Mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —