DIŞİŞLERİ BAKANI HATAY’DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi programa katılmak üzere Hatay ilimize  ile teşrif etti.

Hatay 5.03.2019 09:47:51 0
DIŞİŞLERİ BAKANI HATAY’DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi programa katılmak üzere Hatay ilimize  ile teşrif etti.Hatay programı kapsamında Bakan Çavuşoğlu Hatay Valisi  Rahmi Doğan’ın yanı sıra ilimiz Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte, Yayladağı ilçesinde bulunan Geçici Barınma Merkezi’ne giderek burada Devletimiz tarafından misafir edilen Türkmen aileleri ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu Barınma Merkezinde ilk olarak 21 derslikli okluda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek Okulöncesi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Geçici Barınma Merkezinde misafir edilen Türkmen ailelerin hanelerini ziyaret ederek kendileriyle sohbet etti. Merkezde gezerek burada misafir edilen çocuklar ve kendisi ile sohbet etmek isteyen misafirlerle yakından ilgilenen Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak sergilenen coşkun sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Çavuşoğlu, gezinin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede “Şimdi siyasi bir çözüm için, Suriye'de kalıcı bir çözüm için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Fırat'ın doğusundaki teröristleri de o bölgeden temizleyeceğiz. Ya temizleyeceğiz. Ya temizleyeceğiz. Bunun başka alternatifi veya seçeneği yoktur.” dedi

Yayladağı Geçici Barınma Merkezi'nde 3 bin 500 civarında Bayırbucak Türkmen’inin yaşadığını ve kampa girdikleri andan itibaren coşkulu bir sevgi seliyle karşılaştıklarını belirten Çavuşoğlu 'Ülkemizin, milletimizin kendilerine sundukları imkanlardan çok memnunlar. Esasen burası bir çadır kent olarak kurulmuştu. Daha sonra Suriye'deki durum uzadıkça ve süreçte 9. yılına giriyor maalesef.

Burayı konteynır kent haline getirdik. Hemen burasının yakınında başka bir kampta da bin civarında Türkmen kardeşimiz yaşıyor. Anaokulunu, sınıfları gezdik, 21 derslik var. Evlatlarımız burada müfredata göre eğitim alıyorlar. Hem Türk öğretmenler hem de Suriyeli öğretmenler var. Arapçayı da Türkçeyi de aynı şekilde öğreniyorlar. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir.

Kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Suriye'deki şartlar elverdiği zaman, Suriye'de bir taraftan terörle mücadele, diğer taraftan Fırat'ın doğusundaki bölgenin istikrara kavuşturulması, İdlib'teki durumun devam ettirilmesi ve de siyasi çözüm için anayasa komisyonun kurulması dahil yoğun çaba sarf ediyoruz. Suriye'yi istikrara kavuşturduğumuz zaman yine Türkmen kardeşlerimiz Bayırbucak'a dönecekler ve orada huzur içinde yaşayacaklardır.

Yıllardır, asırlardır oraları beklediler, bundan sonra da bekleyeceklerdir. Ama nerede olursa olsun tüm imkanlarımızla beraber biz kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Hatay'da değişik programlara katıldım ancak benim için en anlamlı etkinlik, bu ziyaret oldu. Türkmen kardeşlerimizle kucaklaşmaktan çok büyük mutluluk duydum.

Biz büyük bir milletiz. Her zaman mağdur ve mazlum toplumların yanında olmaya devam edeceğiz.”Çavuşoğlu ziyaretin ardından kendisini bekleyen Türkmen misafirlere yaptığı hitaba, burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı.Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşandığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çavuşoğlu, 'Devletimiz tüm imkanlarını her zaman olduğu gibi siz kardeşlerimiz için seferber ediyor.

Biraz önce derslikleri gezerken evlatlarımızın güzel bir eğitim aldığını da gördük. Keza diğer imkanlarımızı da aynı şekilde seferber ediyoruz. Çadır kent olarak kurulan bu Merkez artık çadırlardan daha sağlıklı konteynerlerden oluşuyor. Sizlere daha iyisini vermeliyiz, sizleri daha iyi şartlarda yaşatmalıyız. Vatandaşlık dahil tüm işlemler konusunda burada Valiliğimiz, Nüfus idaremiz ve İçişleri Birimlerimiz de yoğun bir şekilde çalışıyor.

Cumhurbaşkanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Biz Suriye sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için de çaba sarf ediyoruz. Sınırımızın hemen öbür tarafında Afrin bölgesindeki teröristleri bu bölgeden temizledik. Ülkemize yönelik bir tehdidi ortadan kaldırdık. Bizimle her zaman omuz omuza olan Bayırbucak Türkmenlerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Fırat Kalkanı ile o bölgeden de teröristleri temizledik. Şimdi siyasi bir çözüm için, Suriye'de kalıcı bir çözüm Suriye'nin geleceğinin huzur için de olması, toprak bütünlüğü bizim için önemli. Bizim bekönemlidir. Suriye istikrara kavuştuğu zaman dönmek isteyen kardeşlerimiz de başta Bayırbucak olmak üzere yaşadıkları yerlere huzur içinde döneceklerdir.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7