Tarih: 09.10.2018 15:27

Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz!

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı-MYK Üyesi Yıldırım Kaya, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)  Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün,  Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek katılım gösterdi.

Belediyeye bağlı Arsuz İmar Limited Şirketine bağlı kadrolu işçilerin Genel İş Sendikasına üye olduğu belirten Başkan  Culha  “Emek En Yüce Değerdir” sloganı ile hareket eden bir partinin belediyesi olduklarını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)olarak hayatın her alanında örgütlü bir yapıyı desteklediklerini söyledi.

İşçiyi ve yaşam standartlarını dikkate aldıklarını belirten Başkan Culha, hali hazırda en yüksek maaşı alan Belediye personeli olduklarının altını çizdi. Eskiden taşeron işçilerinin 6 ayda bir değiştiğini, kendileri göreve geldikleri günden itibaren hiç kimseyi işten çıkarmadıklarını kaydeden Başkan Culha; “ Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 950 liraydı, biz onun üstünde bir ücret veriyorduk. Hatta Sayın Genel Başkanımızın asgari ücret 1500 lira olmalı diye telaffuz ettiği tarihlerde, biz personelimize 1500 lirayı zaten veriyorduk. Sonuç itibarı ile biz işçi haklarını savunan, emekçiyi savunan, emeği savunan bir zihniyetle hareket ediyoruz. Çünkü Arsuz Belediyesi kısa süre içerisinde çok ciddi bir mesafe aldı. Dayanışma içerisinde yapılan bir ekip çalışması sayesinde biz bu başarıyı sağladık. Bu şekilde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz, ekip ruhuyla devam edeceğiz. Ben şimdiden bu üyeliği ve çok kısa süre içerisinde gelecek sözleşmeyi kutluyorum” dedi.

Demokrasinin olmadığı yerde emeğin haklarının olmayacağı, emeğin haklarının olmadığı yerde de demokrasinin olamayacağını, ülkedeki ekonomik krizden söz eden DİSK Genel Başkan’ı  Arzu Çerkezoğlu; “İşçi sınıfı borçlu değil tersine işçi sınıfı alacaklıdır. Yıllardır ürettiğimiz milli gelirden payımızı almadığımız için alacaklıyız. Yıllardır bu ülkede alnımızın teri ile çalışıyoruz, ürettiğimiz değerden paramızı almadığımız için biz borçlu değiliz. Biz alacaklıyız. Bu krizin bedelinin de bizlere, işçilere, emekçilere ödetilmesine karşı, faturanın bize kesilmesine karşı da sonuna kadar mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yıldırım Kaya, “ DİSK sadece kendi alanında değil, Türkiye’de kamu çalışanlarının da fiili ve meşru mücadelesinin önder bir örgütüdür. Hiçbir patron, hiçbir anne, hiçbir baba kendi hâkimiyetini kolay kolay teslim edemez”diye konuştu.
Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz ise;  “Tarafların görüşü alınmadan ve 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile bu süreç tamamlandı. Ve taşerondaki bütün işçiler belediye işçilerine aktarıldı. Bizim bu düzenlemeye itirazlarımız var. Birden çok itirazımız var. Birincisi belediye şirketlerine aktarılan işçi kardeşlerim kadrolu sayılmadı. Biz bütün belediye şirketlerine aktarılan işçi arkadaşlara tam kadro istiyoruz. Ve bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Bizler belediye şirket işçilerine devlet idamesi istiyoruz. Diye açıklamada bulundu.

Üyeliklerini tamamladıklarını söyleyen,Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek; “Üyelikler tamamlandıktan sonra, yasa gereği toplu sözleşme yapabilmemiz için bakanlığın bize yetki vermesi gerekiyor. Biz yetki için çalışmalarımızı hızlıca başlattık. Hızlandıracağız,yakın bir zaman içerisinde bu bize gelecek. Yetki gelir gelmez belediyemizle toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. Yani bir oturumda toplu sözleşmeyi yapıp çıkacağız” açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —