Dayanacak Gücümüz Kalmadı

Dayanacak Gücümüz Kalmadı

Hatay’da kamyoncu esnafı yılbaşında yürürlüğe giren kamyonlardaki sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliği protesto etmek amacıyla kontak kapatarak araçlarını yakacaklarını

Hataylı kamyoncular Topboğazı mevkiinde bir araya gelerek kontak kapattı. Dayanacak gücümüz kalmadı diyen kamyon şoförler artan zamları ve dijital takograf uygulamasını protesto etti. Kamyoncuların protestosunda yanlarında bulunan ve sorunlarını dilenmek için geldiğini ifade eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kamyon sürücülerinin dijital takograf uygulaması ile yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı Topboğazı’nda gerçekleştirdiği eylemde yanlarında olmak istediklerini belirterek, “Sizin sorunlarınızın çözümü için yanınıza geldim. Konuyla ilgili sıkıntınız nedir ne yapabiliriz diye buradayım. Altyapısı olmayan bir uygulama. Kamyoncu esnafının bu sıkıntısını iyi biliyorum. Altı ay yetmez diyorsunuz. Biz de istiyoruz ki bu işin çözümü nedir nasıl olur kamyoncu esnafı başta mağdur olmayacak şekilde bunu parti olarak mecliste gündeme getireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla sizlerin yanındayız. Bu sorunun çözümü için de var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
 

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
 

Kamyon şoförlerinden e-fatura ile kamyonun yükünün bildirilmesinin istendiğine de dikkat çeken kamyon şoförleri, ” Ulaştırma Bakanı altı ay erteleme açıklamasını çıkıp yapmadı. Araçlarımız çevrilip cezai işleme tabi tutuluyor. Polis gördük mü korkuyoruz.  Her türlü yasa bize çıkıyor bir arabanın yıllık vergisi 40 bin lira. Benim takograf saate göre şimdi burada mola ver dedi. Ben burada mola nasıl verebilirim. Mola verince polis geliyor burada duramazsın ceza. Vallahi yola çıkartıp bütün arabaları yakma niyetinde bütün millet. Bu kadar olmaz yeter artık” şeklinde sıkıntılarını dile getidiler.