BELEN’İ TABLO HALİNE GETİRECEĞİZ

“Haftanın Dosyası” programında Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaşanan orman yangınları ve Belen’in sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay 6.11.2020 11:45:23 0
BELEN’İ TABLO HALİNE GETİRECEĞİZ

Haftanın Dosyası” programında Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaşanan orman yangınları ve Belen’in sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Başkan Gül, öncelikle orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Belen ilçemizde ve bölgemizde çok üzücü olaylar yaşadık. Birçok orman alanımız kül oldu.

Öncellikle Belen ilçemizin hedef alındığını düşünüyorum. Birileri tarafından yapıldığı düşüncesindeydik birçok noktada bu düşünceye sevk edecek bulgular vardı ama yeterli delil yok elimizde. Sosyal medyada orayı biz yaktık, Hatay’ı yakacağız gibi yazılanları gördünüz. Bunlarla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın çalışmasıyla iki kişinin tutuklandığını biliyoruz. Özellikle Belen ilçemizin seçildiği noktasında aklımızda soru işaretleri var. Çünkü duruşuyla, milliyetçi, muhafazakâr insanların yaşadığı Belen’de kaos oluşturmak için bu işi yaptıklarını itiraf ettiler. Amaçlarına ulaşmayacaklarını ilk günden ifade etmiştim, yine söylüyorum kimse Belen’in huzurunu kaçıramaz.

Ağaçlandırma konusunda Orman bölge Müdürlüğü ile 11 Kasım’da ilk fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Daha sonra yanan tüm bölgeyi fidanlayacağız. Türkiye’nin her yerinden fidan yardımı yapıldı. Şuan elimiz ulaşan kaybettiğimiz ağaçlardan çok daha fazlası var. Destek olan yerli yabancı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

KARŞILAŞTIĞIMIZ EN BÜYÜK SORUN BORÇ YÜKÜ
-Siz seçildiğinde karşılaştığınız en öncelikli sorunlar nelerdi? Sorusuna Belediye Başkanı Gül, “Biz geldiğimizde borç yükü fazlaydı ve Belen’de belediyemizin kurumsal kimliği yoktu. işleyişiyle de kurumsallaşmamış, bakkal düzeni derler ya, öyle giden bir belediyeyi kurumsallaştırmak için adımımızı attık. Sonra beklemediğim şekilde bulduğum şey borç yükün çok fazla olmasıydı. Düşünün borç yükü bir yıllık bütçemizin dört katıydı, yani dört yıllık bütçemiz kadardı bu borç. Tabi bu borç yüküyle aldık ama borcu bahane etmedik. Hem borcun üstesinden geleceğimizi hem de Belen’in özlediği hizmetleri yapacağız dedik ve adım adım yapılması gerekenleri yapıyoruz. Başta alt yapı olmak üzere birçok eksiği kapattık. Köy ve mahalle yollarımız çok kötüydü, asfaltlama çalışmamız yüzde 50 noktasında. Yağışlardan sonra bir ay içerisinde yüzde yüzünü asfaltlayacağız.Borcumuzda geçen yıla göre azalma var. Gelir kaynaklarımızı arttırdık. Geçen sene 25 milyon olan bütçemiz bu yıl 40 milyon.” diye konuştu.
MİLLET BAHÇEMİZ BİTMEK ÜZERE
Bundan sonraki projelerden de bahseden İbrahim Gül Belen’de cam teras çalışmamız olacak. Belen’e yakışır düğün salonu çalışmamız olacak. 3 mahallenin tamamını beyaza boyayarak Belen’i tablo haline getireceğiz. Millet bahçemiz bitmek üzere. Açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız telekonferansla yapacak. Tarihini önümüzde günlerde belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUM
Son olarak Milletvekilliği adaylığı düşüncesi olup olmadığı sorusuna Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Milletvekili adaylığı konusunda şimdilik böyle bir düşüncem yok. Yerel hizmeti daha çok seviyorum. Böyle daha mutluyum. Vatandaşlarımıza birebir dokunup hizmet etmeyi daha çok istiyorum ve seviyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47