ATSO DAMGASI…

ATSO DAMGASI…

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, görev süresi boyunca ürünlerin yüzde 90’a yakınına coğrafi işaret kazandırdıklarını belirterek, Hatay'ı coğrafi işaretlerle biz tanıştırdık dedi.

Çinçin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Coğrafi İşaretli Ürünler konusunda yıllardır çok önemli çalışmalar yapmaktayız. Tabiri caizse Hatay'ı Coğrafi İşaretli Ürünler ile tanıştıran kurum ATSO'dur.

Bu kapsamda Hatay bölgesinde Odamız tarafından alınmış ilk Coğrafi İşaretli ürün olan  14.04.2006 tarihli ve 101 numaralı tescil belgesi ile koruma kapsamına aldırdığımız ve  PGI- TR-02451 referans numaralı ve  Avrupa Birliği Komisyonuna başvurusu yapılan ''Antakya Künefesi''nin denetimlerini gerçekleştirdik.

Denetim merciinde HESOB Üyesi Abdulgani KİT, ATSO Coğrafi İşaretler Danışmanı Mustafa Açıkgöz, Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener'in  yer aldığı  04.07.2019 tarihinde yaptığımız denetimlerimiz olumlu bir şekilde gerçekleştirildi.

Odamız tarafından Coğrafi İşaretleri alınan diğer iki ürün olan 09.05.2017 tarihli ve 330 numaralı tescil belgesiyle koruma kapsamındaki Antakya Sürk'ü (Çökeleği), 06.09.2017 tarihli ve 359 numaralı tescil numaralı Antakya Küflü Sürk'ü (Çökeleği) Coğrafi İşaret denetimleri gerçekleştirdik. Bu konuda şunu belirtmek isterim ki tüm Hatay'da alınan Coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 90'nına yakınını Odamız Hatay ekonomisine kazandırmıştır” ifadelerini kullandı.