Tarih: 12.11.2018 12:42

ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN ÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi’nin ovada şimdiye kadar azot, gübre ve su niyetine kullanılan kanalizasyon suları ile tarlaların sulandığını belirten Başkan Savaş, bu kanalizasyon sularını arıtmak ve tarım için kullanılabilecek düzeye getirmek için Kırıkhan, Reyhanlı ve Antakya’da(Küçükdalyan-Narlıca ve Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi) olmak üzere toplamda 4 adet arıtma tesisi yaptıklarına dikkat çekti.

Buradaki insanlarımız kanalizasyon suları ile tarlalarını suladıklarını ve atıkları gübre niyetine kullandıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, “biz bu ovada yetiştirilen ürünlerden yiyoruz, ülkemizin dört bir yanına gidiyor ve ülke dışına ihraç ediyoruz. Şu anda bize bağlı olarak bütün ovada 4 tane arıtma tesisi çalışıyor bunların en kötüsü yüzde 92 arıtıyor” dedi.

En son yapılan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2. Ve Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ile atıksuları yüzde 99.99 ile arıttıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, yapılan tesis sayesinde Asi Nehri’ni Hatay’a yakışır hale getirdiklerini ifade etti.

Samandağ Belediyesi’nin başlatmış olduğu atıksu arıtma tesisini de tamamlayarak faaliyete aldıklarını hatırlatan Başkan Savaş, Turunçlu’daki atıksu arıtma tesisini daha aşağıya taşıyacaklarını müjdeleyerek, “yeni tesisi aşağıyı taşırken de Antakya’da Asi Nehri’ni nasıl berrak, temiz ve kokusuz yaptıysak Defne sınırlarımız içinde kalan Asi’yi de Antakya’daki gibi çok güzel yapacağız” dedi.
         

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —