Tarih: 25.10.2018 13:49

ASLAN AK PARTİDEN HBB KOLTUĞUNA TALİP

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Profesörü Zehreddin Aslan 2019 yerel seçimlerinde Hatay’ı kazanmak istiyor. Aslan, Büyükşehir idaresini işi ehline teslim edilmesini isteyerek “Hatay’ın değişik ilçelerinde 46 yıl görev yaparak çok sayıda insanın yetişmesine vesile olmuş, ancak hasta yatağında emekli olmayı kabul etmiş bir eğitim aşığının oğluyum. Bilgi, birikim ve projelerim ile Hatay ve halkını hak ettikleri yerlere taşıyacağıma inanıyorum” dedi.

Zehreddin Aslan Kimdir?
02.04.1962 tarihinde Hatay’ın Samandağ ilçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. Zehreddin Aslan, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden , 1990 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalına Profesörlük ünvanını aldı. İdare Hukuku alanında yazılmış 3 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunan Aslan’ın Çalışma alanı Yerel Yönetimler, İmar Hukuku, İhale Hukuku ve İdari Yargı’dır.

Mesleki yaşamı çerçevesinde birçok belediyeye akademik danışmanlık görevi yapan Aslan 2011 – 2015 yılları arasında da Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan “İdari Yargı Reform Komisyon Başkanlığı” görevinde üstlenmiştir. Hala İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde İdare Hukuku Profesörü olarak görev yapmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —