ARSUZ SAHİPSİZ Mİ?..

ARSUZ SAHİPSİZ Mİ?..

Kamunun yararına yapılmayan hiç bir denizi doldurma çalışması yasal değildir kanunsuzdur…

Arsuz’da bir süredir deniz dolduruluyor kepçeler kamyonlar harıl harıl çalışıyor… Yetkililere sesleniyoruz, bu dolgu yapılan 28 dönüm alan,,,Sit alanımı..?

Bu arazi  iki iş adamın şahsi malıdır….Burası kıyı kenar çizgisinin içindemi dışındamı belli deyil, kıyı kenar çizgisi çizilmiş bakanlık kararıyla 1991 yılında...Peki, Arazi sahipleri bundan önceki belediye başkanlığı döneminde neden  dolgu faaliyeti göstermediler?….

Bu arazi 28 dönüm ve deniz bir kısmını yutmuş  durumda…. Kıyı kanunu mevzuatına göre ilk 50 metresi yeşil alan ikinci 50 metresi günübirlik ondan sonra imar başlar…...Kıyı kenarı bulunduğunuz yerden baktığınızda   adil bir durum ortaya çıkıyor rmu çıkmıyor rmu?… Bu kıyı kenar çizgisi adaletsizmidir, yoksa kişiye özel muamelemi yapılıyor…?

Kendi mülkiyetleri olduğunu, turizm bakanlığından onay almak için müraacatta bulundukları ve söz konusu belediyenin yapmak istediği yürüyüş yolunu bölge idari mahkemesine taşıdıkları  bunun sonucunda da yürütmenin durdurulduğu iddia ediliyor,bu iddia doğrumudur..?

Bir yetkili çıkıpta kamuoyunu bilgilendirse,halkta neler oluyor bilgisine sahip olsa fenamı olur..?