ARSUZ- ÇEVLİK YOLU BİTTİ

Dünyada ışıklandırılan ilk cadde olarak bilinen Antakya Kurtuluş Caddesi'ni yeniden canlandırma projesi kapsamında sembolik olarak yenileme çalışmalarını başlatmak için ilk harcı Hatay Valisi Rahmi Doğan attı. Doğan burada yaptı?

Hatay 3.12.2019 11:27:56 0
ARSUZ- ÇEVLİK YOLU BİTTİ

Antakya Kurtuluş Caddesi'nde gerçekleştirilen törenle, Yeniden Canlandırma Projesi kapsamında dünyada ışıklandırılan ilk cadde unvanını alan Kurtuluş Caddesi’nin tekrar işlevsellik kazanması amacıyla, Vali Doğan tarafından atılan ilk harç ile çalışmalar başlatıldı. Törende konuşan yüklenici firma yetkilisi Serkan Sökmen, projenin kapsamı ve kimler tarafında yürütüleceği ile ilgili bilgi verdi. Sökmen, “Antakya Kurtuluş Caddesi yeniden canlandırma projesi yapım işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Anonim Şirketi ve Antakya Belediyesi ile ortak yürütülecektir. Selimiye Camisi'nden Uzun Çarşı girişine kadar yapılacak olan proje 30 parsel 35 Yapı 67 bağımsız bölümü kapsamaktadır. İş kapsamında caddeye cephe olan yüzeylerde cephe sıva sökümü ve yapım işleri, ahşap doğramaları bakım ve söküm yenileme işlemleri, kapı doğramaları yenilenecek olup çatı onarım çalışmaları yapılacaktır.


İller Bankası Bölge Müdürü Muzaffer Akgün ise, “Finansmanı bankamız tarafın karşılanan 2 milyon TL ayrılan para ile Kurtuluş Caddesi'nin Yeniden Canlandırma Projesi kapsamında yenileme çalışmaları yapılacaktır.  Bu kapsamda Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan binaların caddeye bakan cephelerinde dış cephe sıvaları gasp edilerek yeni sıva ve boyası yapılacak çatı kaplama ve saçakları ile pencere kapıları yenilecektir. İş tamamlandığında Kurtuluş Caddesi Antakya ilçesine yakışan bir görünüme kavuşacaktır.” dedi.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Antakya’nın en önemli değerlerinden, dünyada ışıklandırılan ilk cadde olarak kabul edilen Kurtuluş Caddesi’ni tarihteki ihtişamına, hak ettiği görünümüne kavuşturmak amacıyla girişimlerde bulunulduğunu belirterek çalışmaların başlamasının mutluluk verici olduğunu söyledi.


Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında,” Kurtuluş Caddesi gerçekten önemli bir caddedir. Tarihi değerlerimizi, kültürel varlıklarımızı öne çıkartmak gayreti ve uğraşı içerisindeyiz. İnşallah kısa süre içerisinde de bunları görünür hale getireceğiz. Malum olduğu üzere Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılmasıyla ilgili, sayın başkanın da ifade ettiği gibi, tüm siyasi partilerle ittifak halinde almış olduğumuz bir karar var. Bu karar çerçevesinde bu caddenin yayalaştırılıp halkımızın hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz. Tarihi varlıklar ortada. Tarihi geçmişi bilinirken, böyle kıymetler varken, bir şeyler yapmıyor olmak gerçekten ayıptır. Bunu bir an önce telafi etmemiz lazım. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde bir çalışması var. En kısa süre içerisinde de bunu tamamlayacağını düşünüyorum. Alternatif bir yol açarak bu caddenin yayalaştırılması önemli. Eğer bunu başarabilirsek Hatay için çok önemli bir değeri ortaya çıkartmış oluruz. Tarih ve turizm anlamında yapmamız gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Hatta her zaman söylüyoruz. İlimiz turizmden istediği payı alamıyor diye. Bunun gayreti içerisindeyiz.
“ÇEVLİK - ARSUZ YOLU HATAY’A ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK”
Biraz önce sayın vekillerimle de istişare ettim. Çevlik - Arsuz yolu bugün itibariyle bitmiş durumdadır. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde, sayın vekillerimizin bütçe programı olduğu için birkaç gün erteleyeceğiz ama Aralık ayının 20’si 21’i gibi basın mensuplarıyla birlikte, STK’lerle birlikte, Esnaf Odaları, Ticaret Odası’yla birlikte, bu yolu taksilerle geçeceğiz. İnşallah Arsuz’dan da çıkacağız. Bu Hatay’a çok büyük bir değer katacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde bu yolun yapılmış olması, tamamlanmış olması Hatay’a kazandırılmış olması gerçekten önemli. Bunu başardık.

Açılış törenine Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü  Prof.Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan vekili Adnan Özkaya, Defne Kaymakamı Hayrettin Baskın, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, Kurum İl Müdürleri, Dini kanaat önderleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

ÖZGÜR ÖZEL: İKTİDAR DEĞİŞENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK!

SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

İSKENDERUN’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK DANIŞMANLIĞI BAŞLADI

HBB’DEN ÜNİVERSİTELİLERE “İLK BAVULUM, İLK BİLETİM” HEDİYESİ

HATAYLI VEKİL ÇALIŞKAN: “İSRAİL GEMİLERİN DÜMENİNE SALDIRDI, YOLCULARI GÖZALTINA ALDI”

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

Yükleniyor


HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

SAMANDAĞ’DA MANDALİNA BAHÇELERİ İÇİN DİRENİŞ: POLİS MÜDAHALE ETTİ, KÖYLÜLER YARALANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR!

  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Salı 27.6 ° / 15.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3