Toplantıya Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Başkanı Nejdet Sin, , Biyolojik Mücadele Enstitüsü Bitki Zararları Bölüm Başkanı Dr. Adalet Hazır, Biyolojik Mücadele Enstitüsü Müdür Yardımcısı Miraç Yayla, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sayar, Hatay İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Avni Hatay, Samandağ İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, İskenderun Tarım ve Orman Müdürü Osman Hatlar, Belen Tarım ve Orman Müdürü Şakir Gök, Erzin Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete, Antakya Tarım ve Orman Müdürü Demet Cengiz, Defne Tarım ve Orman Müdürü Hasan Akdoğan, Hassa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Şıhlar, Dörtyol Tarım ve Orman Müdür Vekili Sait Uyar, Samandağ Kültür Merkezi Müdürü Murat Elataş, Samandağ Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samandağ Kaymakamı Murat Kütük yaptığı konuşmada; “ ürettiklerimizi kaliteli üretelim, sürekli üretelim. Bizim mevzumuz ülkemizin mevzusu. Üretmeden tüketmek. O kısmını hallettiğimiz zaman herkesin karşısında dimdik duracağız. Ne ürettiğimiz değil nasıl ürettiğimiz önemli. Portakalımızı, zeytinimizi en kaliteli şekilde üreteceğiz. Elimizdeki tarlamızı, bahçemizi boş bırakarak, bakımını kötü yaparak sadece kendimize değil herkese zarar veriyoruz. Bu sebeple üreten he zaman güçlüdür. Bu toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir: “ Mesele ekmek meselesi, mesele yıllarca emek ederek ağaçlarımızı büyüttük, iyi bir noktaya getirdik, ürün verecek hale getirdik, sinekle mücadele edeceğiz, sağlıklı ürün elde edeceğiz, onu da 30 kuruşun üstünde satarsak Allaha şükür edeceğiz. Bu büyük bir sıkıntı. Sağlıklı ürün elde etmek için birlikte yapılması gerekenleri birazdan değerli hocalarımız anlatacaklar. Ürünümüzü en iyi hale getirsek bile o ürünü tüketecek vasıllıkta vatandaşlarımızın olması gerekiyor. Kendi iç piyasamız buna yetmiyorsa dış piyasalarla bir şekilde temas kurmamız gerekiyor.
İnşallah buradan bu kadar yıllarca emek ederek o büyüttüğümüz ağaçlardan arzu ettiğimiz ürünü elde etmek için tabi ki mücadele edelim, daha iyi şeyler oluşsun, belediyeler üstüne düşeni yapsın, üretici zamanında ilaçlamasını yapsın. Ama şuna inanıyorum ki dünyanın bütün ülkelerinde eğer tarım ve hayvancılık sürbülanse edilmezse ne çiftçi ayakta durabilir, ne hayvancılıkla uğraşan vatandaş ayakta durabilir. Her geçen gün birilerinin şu ağacı sökelim yerine hangisi para ediyorsa o ağacı ekelim gibi şeylerle karşılaşıyoruz. O da yetmez hayvancılık hepten terk edildi. Bunların neticesinde kendi kendimize yetemeyen bir ülke olmaya doğru gidiyoruz. Hayvansal ve bitkisel ürünlerin nüfusumuzu rahatlıkla besleyecek zemine gelmesi ile ilgili ülkenin yeniden reorganize olması gerektiğine inanıyorum. Bu toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini umut ediyorum hepinize teşekkür ediyorum” dedi.