AÇIKLAMALARI NEDEN HATAY VALİSİ YAPTI?

MYK sonrası basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e "33 şehit verdiğimiz gece bütün açıklamaları neden Hatay Valisi neden yaptı?" sorusu yöneltildi.

Hatay 3.03.2020 12:33:40 0
AÇIKLAMALARI NEDEN HATAY VALİSİ YAPTI?

MYK sonrası basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e '33 şehit verdiğimiz gece bütün açıklamaları neden Hatay Valisi neden yaptı?' sorusu yöneltildi.Çelik, bu soruya 'Hatay Valisi de devletin bir yetkilisi' yanıtını verdi.umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

'HATAY VALİSİ DE DEVLETİN YETKİLİSİDİR'

AKP Sözcüsü Çelik, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'in verdiği yanıtlar şöyle:'Hatay Valisi de devletin yetkilisi. Cenazelerin, yaralıların geldiği ilin valisi. Hükümetin o ilde en üst düzey yetkili. Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Cenazelerin geldiği, yaralıların olduğu ilden en doğru açıklamalar sayın vali tarafından gerçekleştirildi, merkezden Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı kendisine verilen görev çerçevesinde bunu gerçekleştirdi.

Biz de geç saatlerde parti adına açıklama yaptık. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir mesai içerisinde olduğunu devlet sorumluluğu içinde olanlar son derece yakından bilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız o gece sabaha kadar kesintisiz mesai yapmıştır. O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir. Olayın başladığı andan sabahın ilk ışıklarına kadar ilgili kurumlara son talimat vermiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamı yeni sistemde bu işlerin nasıl işlediğini, Cumhurbaşkanı adına bir bakanın gidip de yüce Meclis'e bilgi vermesinin son derece tabii olduğunu anlamamaktan ileri gelen konular. Saldırıyla ilgili süreç, saldırıdan sonra verilen cevap, sahadaki gerçekliğin ne olduğuna dair bilgi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde Milli Savunma Bakanlığı'nda var. Yaptıkları Suriye, İdlib meselesini tartışmak değil. Çıkıp sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili bir polemik üretmeye çalışıyorlar.

Mesele askerlerimize yönelik saldırganlıktan sonra gerekli cevapların Suriye rejimine en etkili şekilde verilmesidir. Sayın bakanımız yüce Meclis'e bilgi verecektir. Yüce Meclisin daha etkin olmasından, daha çok rol oynamasından bahsedenlerin yüce Meclis'i kavramakta bir kapasitesizlikleri var. Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız adına gidip Yüce Meclis'te bilgileri verecektir.

Cenazelerin geldiği, yaralıların olduğu ilden en doğru açıklamaların Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından gerçekleştirildiğini belirten Çelik, 'Merkezden Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı kendisine verilen görev çerçevesinde bunu gerçekleştirdi. Biz de geç saatlerde parti adına açıklama yaptık. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir mesai içerisinde olduğunu devlet sorumluluğu içinde olanlar son derece yakından bilirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız o gece sabaha kadar kesintisiz mesai yapmıştır. O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir. Olayın başladığı andan sabahın ilk ışıklarına kadar ilgili kurumlara son talimat vermiştir' ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

Yükleniyor


HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

HATAY PAYAS’TA KUMAR OPERASYONU: 2 BİN TL VE OYUN MALZEMELERİYLE YAKALANDILAR

KADIN EL EMEĞİ PAZARI ARSUZ’DA AÇILDI

HAKİM PROJESİYLE İSTİHDAMA GÜÇLÜ ADIM :İŞ ARAYANA KURS, ÇALIŞANA GELECEK!

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0